Az Obsidian Entertainment tárgyalásokat folytatott egy Avatar játék elkészítéséről

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. január 20.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Feargus Urquhart, az Obsidian Entertainment egyik alapítótagja és elnöke egy friss interjújában beszélt a stúdió történetéről.

A GamePressure nemrég egy interjút közölt Feargus Urquharttal, az Obsidian Entertainment vezérigazgatójával és egyik alapítójával. A terjedelmes beszélgetésben szó esett az Obsidian legfontosabb pillanatairól és jövőbeli terveiről is.

Feargus megemlítette, hogy az Obsidian egy időben tárgyalásokat folytatott egy Avatar 2 alapján készülő videojátékról is. "Akkoriban beszéltünk James Cameronnal és a 20th Century Fox-szal egy Avatar 2 játék elkészítéséről" - magyarázta Urquhart. - "Nem is tudom, milyen régen. Körülbelül hat-nyolc éve, vagy valami ilyesmi."

Ezt a javaslatot tehát a 2010-es évek közepére datálná, még az Avatar: The Way of Water hivatalos bemutatója előtt, és jóval azelőtt, hogy az Obsidian-t felvásárolta volna a Microsoft.

Napjainkban a Ubisoft csendben dolgozik a saját Avatar-videójátékán, így biztosan mondhatjuk, hogy a tárgyalások nem vezettek sikerre. Ennek az is lehet az oka, hogy a 2010-es évek elején az Obsidian eléggé szorult helyzetben volt, nagyrészt köszönhetően a törölt Aliens-projektnek. Ami viszont pozitív, hogy ez a néhány év inspirálta a Pillars of Eternity sorozatot, ami megmentette a céget.

Urquhart azt is megemlítette: kimondottan szeretné, hogy az Obsidian visszatérjen a Fallout-sorozathoz, azonban ez egyenlőre még csak tervben van. Az egyik legfrissebb videójátékuk azonban egy teljesen rendhagyó koncepciót követ. A Pentiment egy igazi festői kaland, ami egészen a tizenhatodik századba kalauzol vissza.

A GamePressure oldalán metalálható az egész interjú, ha tovább szeretnétek csemegézni az alapítótag szavaiból.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...