A Tencent felvásárolja a Techlandet

Link másolása
A Tencent bejelentette, hogy megvásárolja a lengyel Techland fejlesztőcéget, aminek a Dying Light-videójátékokat is köszönhetjük.

Egy blogbejegyzésben a Techland vezérigazgatója, Pawel Marchewka bejelentette, hogy a Tencent éppen tárgyalásokat folytat afelé, hogy a lengyel stúdió többségi tulajdonosa legyen. 

"A Tencenttel való összefogás lehetővé teszi számunkra, hogy teljes gőzzel haladjunk előre a játékainkkal kapcsolatos elképzeléseink megvalósításában." - magyarázta Marchewka. - "Olyan szövetségest választottunk, aki már a világ legjobb videójáték-gyártó cégeivel dolgozott együtt, és új magaslatokba segítette őket, miközben tiszteletben tartotta a módszereiket."

Marchewka külön kihangsúlyozta, hogy bár a Tencent lesz a stúdió tulajdonosa, a Techland megtartja szellemi tulajdonának teljes jogát, megőrzi kreatív szabadságát, és továbbra is függetlenül fog működni.

A Tencent már számtalan videójáték-fejlesztő céget vásárolt fel az elmúlt évek során, köztük a  Klei Entertainment, a Dontnod, a Bohemia Interactive vagy a Turtle Rock Studios.

3.
3.
Extol
#2: Jah az erőltetés nem is jellemző a KKP-ra. Ugyanmár. A Tencent olyan mérhetetlenül gazdag és annyira a párt befolyása alatt van, hogy nekik a céljaik mások a médiákban így a videojátékok terén is
2.
2.
Parano1d
#1: A Tencent hiába kínai szerintem felfogta, hogy érdemesebb hagyni dolgozni a stúdiókat, nem pedig ráerőltetni a saját elképzelésüket.
Egy rakás stúdióba bevásárolta már magát, bár jellemzően csak részben.
Addig amíg pénzt termelnek azt csinálnak amit akarnak.
Amúgy még jól is jöhet ez Techland-nek, bár nem gondolom, hogy anyagi problémákkal küzdöttek volna, de így aztán végképp lesz pénz lóvéra :)
1.
1.
Raam989
Egyfelől rip.

Másrészt:
"Marchewka külön kihangsúlyozta, hogy bár a Tencent lesz a stúdió tulajdonosa, a Techland megtartja szellemi tulajdonának teljes jogát, megőrzi kreatív szabadságát, és továbbra is függetlenül fog működni."

Ezek szerint a kínaiak most vagy nem vásároltak semmit, vagy valaki nincs tisztában azzal, hogy a felvásárlás és a többségi tulajdon mit jelent...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...