Harminckét embert bocsájtottak el a magyar Zen Studiostól

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 19.
  • Gyászhír
Link másolása
A Pinball FX-sorozat mögött álló, nemzetközileg is elismert magyar stúdiót is elérte a tulajdonos elbocsátáshulláma. A hónap elején 32 munkatársuk veszítette el az állását, egyik pillanatról a másikra.

A magyar Zen Studios sem maradt ki az Embracer Group elbocsátáshullámából, október elején 32 dolgozójuknak mutattak ajtót. Meg nem nevezett források szerint a tulajdonos egy rövid, lényegre törő konferenciahívás keretében közölte a szomorú hírt, a procedúra az érintettek szerint  "embertelen volt". A magyar Forbes értesülései szerint volt olyan dolgozó is az elbocsátottak között, aki 15 éve volt a cégnél.

"Úgy hallottuk, „néma csönd és sírás” követte a „szűkszavú, nyers, száraz tényeket” közlő konferenciahívást, ami nem is tartott tovább tíz percnél. „Embertelen volt” – mondta az egyik forrásunk, aki szerint a HR-osztály hivatalosan 32 alkalmazott kirúgását közölte velük írásban." - számolt be róla a magazin forrása.

A Pinball FX-széria, az Operencia: The Stolen Sun és a Circus Electrique mögött álló Zen Studios egyike volt annak a rengeteg csapatnak, amiket az Embracer Group vásárolt meg 2020-ban a Saber Interactive révén. A hírek szerint 121 fő dolgozott eddig a magyar stúdiónál, 32 dolgozó kirúgása pedig érezhető trauma a cég számára. A tulajdonos szeptember a Crystal Dynamics csapatánál is elbocsátásokat tartott, a Saint Row fejlesztőjét, a Volitiont bezárta.

Iparági pletykák szerint az Embracernek egy 2 milliárd dolláros üzlete ment füstbe, aminek az égisze alá tartozó fejlesztők isszák meg a levét. A június 13-án indult átfogó szerkezetátalakítási program 2024. március végéig tart, így a médiaholding alá tartozó stúdiók még nem lehetnek biztonságban. Értesüléseink szerint ugyanilyen költségmegtakarítás és pénzügyi hatékonyság címszóval küldtek el embereket augusztus végén a budapesti Digic Picturestől is.

1.
1.
delphijos
"amely az érintettek szerint az egész procedúra "embertelen volt"" Valaki olvassa már el a cikkeket - ne az író - publikálás elött.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...