Tizenöt projektet kaszált el az Embracer, további elbocsátások jönnek

  • Írta: zoenn
  • 2023. november 16.
  • Biznisz
Link másolása
Még mindig a negyedéves pénzügyi beszámoló a téma, ahol az Embracer további részleteket közölt a folyamatban lévő szerkezet-átalakítási tervéről. Ebben semmi köszönet nem lesz.

A svéd médiaagglomerátum még júniusba jelentette be, hogy komoly átszervezésekbe kezd, amely számos stúdió bezárásával és projektek törlésével járt. Ennek hazai vonatkozása van, nemrégiben a budapesti Zen Studiostól és az Digic Picturestől is jelentős munkaerőt küldtek el. Néhány csapat megmenekült, a Borderlands-széria fejlesztőjét, a Gearbox Software-t például eladásra kínálja az anyacég.

Ma az Embracer Group megerősítette, hogy a folyamatban lévő szerkezet-átalakítás részeként több mint 900 alkalmazottjuknak mondtak fel a szeptember végéig. Müge Bouillion CFO elmondta, hogy a távozó személyzet több mint fele fejlesztő. Egészen pontosan 904 főről van szó, amely 5 százalékos munkaerő-csökkentést jelent, ebből 713 fő belső munkatárs.

Emellett azt is elárulta, hogy 15, be nem jelentett projektet töröltek az Amplifier, a Freemode, a Gearbox, a Plaion és Saber Interactive és a THQ Nordic háza táján. Habár Bouillion nem nevezte meg az érintett stúdiókat "kereskedelmi érzékenység" miatt, nem tagadta, hogy további bezárásokat és létszámleépítéseket terveznek a folyamatban lévő átszervezés során.

7.
7.
crytek
Borderlands-et kíváncsi vagyok ki veszi majd meg.. Bár mint game nem igen mozgat ,de az új tulaj miatt kíváncsi vagyok
6.
6.
delphijos
#5: Nem ők az elsők aki túlvállalták magukat.
5.
5.
KopyAti
Ezért kellett a nagy felvásárlás cunami? Nyomorultak!
4.
4.
pandaril
Én sajnálnám, ha a Legacy of Kain feltámasztása is vérpadon végezné.
3.
3.
zoli12i
Minden sz*rrá váltzoik, amihez az Embracer nyúl.
2.
2.
Daniel21
#1: Semmi nincs náluk biztonságban :D
1.
1.
Anti4730
Vajon a tomb raider biztonsagban van?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...