Kiderült, mire utal az Indiana Jones-játék alcíme

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A játék rendezője elárulta, hogy miért választották a The Great Circle alcímet. Egy valós, misztikus jelenségre utalnak, ami a játék történetvezetésének alapját fogja adni.

A Lucasfilm közzétett egy interjút a játék rendezőjével, Jerk Gustafssonnal. Itt került szóba a játék alcíme is, a The Great Circle. Lefordítva ez annyit jelent, mint „a nagy kör”. Ez egy való életből vett kifejezés, ami a Földet valamilyen módon kettéosztó körökre utal. A legismertebb ilyen kör az Egyenlítő.

Ezeket a köröket navigálásra is használják, főként a repülés terén. Van egy kifejezetten misztikus, azonban egyértelműen létező nagy kör, ami számos történelmi helyszínt köt össze. Gíza, a Húsvét-szigetek, Sukothai, Nazca és egyéb területek mind ennek a vonalára esnek.

Sokan próbáltak valamilyen magyarázatot találni erre a jelenségre, és ezt használja ki a készülő Indiana Jones-játék is. Mivel a rendező szerint a valódi megoldás továbbra is várat magára, ezért ez „tökéletes kalandot” biztosít a játék számára.

A játékot január 18-án este, az Xbox Developer Direct keretein belül mutatták be. Sokan megkérdőjelezték, hogy miért belső nézetben követhetjük majd végig a híres régész kalandjait, a szerzők erre is választ adtak.

Konkrét megjelenési dátumot nem tudunk, de a tervek szerint már idén elérhető lesz a játék PC-n és Xbox Series X/S-en.

2.
2.
markoci555
"valódi megoldás" még várat magára
nem létező dologra/problémára nincs megoldás...
abból a szempontból lehet jó, hogy sok hely lehet, hogy változatos legyen a környezet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...