Durva leépítések a Riot Gamesnél, bezár a Riot Forge

  • Írta: pandaril
  • 2024. január 23.
  • Gyászhír
Link másolása
A League of Legends mögött álló stúdió több mint 500 főt küld el globálisan, hogy a futó játékokra tudjanak fókuszálni. Ez a létszám nagyjából egytizede a teljes állománynak.

Az ember azt hinné, hogy egy olyan cím, mint a League of Legends, ami mára már önálló franchise-zá nőtte ki magát, stabil alapot szolgáltat annak a stúdiónak, amelyik készíti. Nos, úgy fest, hogy nem ez a helyzet, ugyanis a Riot Games is elbocsájtásokba kezdett. Összesen 530 alkalmazottat küldenek el, mivel a pénzügyi tervek érdekében kevesebb projektre akarnak fókuszálni, így áramvonalasításra van szükség.

A fő termékek mellett csak tavaly két másik spin-off játék érkezett, a Song of Nunu és a The Mageseeker, mindkettő "A League of Legends Story" alcímmel, ami a februárban érkező újabb spinoff játékra is igaz, amely a Bandle Tale: A League of Legends Story címet viseli majd. Ráadásul a LoL világa már más médiumokban is megjelent, elég csak a nagy sikerű Arcane sorozatra gondolni, de nem szabad elfelejteni, hogy valódi énekesek bevonásával verbuváltak fiúbandát is a játék karaktereiből.

A létszámcsökkentés és újrafókuszálás eredményeként a League of Legends, a VALORANT, a Teamfight Tactics, és a Wild Rift fogják kapni a legnagyobb figyelmet. Érdekesség, hogy az olyan kikacsintásokat, mint az egyedi zenei anyagok vagy a sorozatok továbbra is fókuszban tartják, mint például a novemberben érkező Arcane második évadát.

Bezár a Riot Forge

A történet talán legfájdalmasabb része azonban, hogy nem készül több spin-off játék a Riot Forge cégére alatt. Az indie fejlesztőket foglalkoztató, kezdeményezés néhány remek (és néhány könnyen felejthető) címet termelt ki, ám a Riot közleménye szerint a februárban érkező Bandle Tale: A League of Legends Story lesz az utolsó ilyen projekt, melyek után a Riot saját Forge-os munkatársait a Legends of Runeterra nyereségessé tételére csoportosítják majd át. Érdemes megemlíteni, hogy a Riot verekedős játéka, a Project L továbbra is készül, ám ezen valószínűleg nem szerepel majd a Riot Forge logója a megjelenését követően.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...