A vezetői fizetések felfüggesztése sem tudta megakadályozni a leépítést a KeokeN-nél

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 1.
  • Gyászhír
Link másolása
A Deliver Us The Moon és a Deliver Us Mars játékok indie stúdiója is kénytelen volt megválni pár fejlesztőtől, annak ellenére, hogy a tulajdonosok mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy ezt elkerüljék.

Még a saját fizetésüket is csökkentették, sőt hónapokig nem is vettek fel pénzt, ezzel sem tudták azonban elkerülni a döntést – derül ki a GamesRadar cikkéből. A leépítések komoly problémát jelentenek idén a játékiparban, a Sony, a Microsoft, az EA, de a Twitch is jelentett be már idén nagy létszámcsökkentést.

Koen Deetman X-en jelentette be, hogy a 19 fős stúdió kénytelen volt megválni négy főtől. A posztban leírta, hogy sem ő, sem Paul Deetman már hónapok óta nem vesz fel fizetést, azonban ez sem volt elég.

Már tavaly is komoly problémát okoztak a játékiparban a leépítések, azonban idén még intenzívebben tapasztalható a jelenség. Az elmúlt két hónapban már nagyjából 8000 ember veszítette el a munkáját.

2.
2.
crytek
Legközelebb day one game pass és ps plus a fix zseton tükrében és nem lenne gond. Az ilyen kis cégeknek ez lenne a mentsvár de sokan nem élnek vele
1.
1.
Nothing
"Még a saját fizetésüket is csökkentették, sőt hónapokig nem is vettek fel pénzt..."

Vezetői önfeláldozás és anyagi szolidaritás egy cégnél? Ezt még elképzelni is nehéz, nemhogy elhinni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...