Darkspore

PC

Akció, RPG
Kiadó: Electronic Arts, Fejlesztő: Maxis
Az Electronic Arts és a Maxis akció-szerepjátékot fejlesztett a Spore alapján - a cím Darkspore.
Értékelés: 6.8

Nem szűnt meg a Darkspore támogatása

Az elmúlt napokban számos játékos panaszkodott arról, hogy nem tudnak csatlakozni a Darkspore szervereire és nem tudnak játszani, sőt már a Steamen se elérhető a Maxis alkotása. Az EA szerint nincs komolyabb baj.

Munkaerőt keres új játékához a Maxis

A zseniális Will Wright már nincs a stúdiónál, a The Sims pedig saját, külön fejlesztőcsapathoz került, így az utóbbi években a Maxis csak a Spore és Darkspore játékokkal állt elő. Egy friss álláshirdetés szerint azonban visszatérhetnek a gyökerekhez.

A 2011-es év legjobb játékai

Hosszú és eseménydús éven vagyunk túl, ám még minden olvasónkra várt egy nagy feladat, hogy megszavazza a 2011-es év legjobb, legizgalmasabb és legmaradandóbb játékait. Az eredményeket összesítettük, megvannak a nyertes címek - győzött a papírforma, de születtek meglepetések is!

Electronic Arts helyzetjelentés, tarolt a Portal 2

A várakozásoknak megfelelően teljesített az Electronic Arts az első pénzügyi negyedévében. A Portal 2-ből kétmillió példány ment el, a Crysis 2-ből három, és bíztató a következő hónapok felhozatala is: a Battlefield 3 előrendelései a Bad Company 2 tízszeresére nőttek, a The Old Republic pedig már rekorder.

Hazai toplisták: élen a FIFA 11

Nem igazán volt olyan komoly megjelenés az elmúlt időszakban, ami megütötte volna szintet: legalábbis a hazai játékeladási toplistákét, a rangsor ugyanis gyakorlatilag alig frissült, és inkább régi címek törtek előre. Az élen a FIFA 11 végzett, amely így még a World of Warcraftot is lenyomta.

Konzolokra is megjelenik a Darkspore?

A játékipari kémkedésekre szakosodott Superannuation Twitter-oldalán megjelent üzenet eléggé sokatmondó ahhoz, hogy kicsit körülírjuk a témát: a mérsékelt sikereket elért Maxis akció-RPG-je, a Darkspore minden bizonnyal megkapja a maga PS3-as és Xbox 360-as portját is.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Kicsit megkésve, de szállítjuk nektek a legutóbbi hazai játékeladási toplistákat. Az összesített felhozatalban nem történt sok meglepetés, csak egy-egy platformon volt egyáltalán olyan új belépő, amelyik érdemes volt a legjobb tíz közé való bekerülésre. A hét legjobbja a Battlefield: Bad Company 2 volt.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Helyreállt az univerzum rendje - idézőjelben persze -, a hazai toplistát ismét a World of Warcraft előfizetői kártya vezeti, a korábbi csúcstartó Crysis 2 most már csak a második. Megérkezett a PC-s Portal 2 is, ez egyébként alaposan meglátszik az összesített toplistán is.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ez a hét sokkal lazább lesz, mint az előző, de pihenni is kell, ugye. Az önjelölt szuperhősök azért jól fogják magukat érezni, úgy néz ki, a teniszfanatikusok is megtalálják majd a számításukat, és ha mutánsok főszereplésével készült Diablo-t kerestél, akkor is jól fog telni a heted.

Darkspore - bemutatkozik Skar

Egyszerű evolúció-szimulátorból akció-RPG - valahogy így lehetne jellemezni a Darkspore-t, ami egy kifejezetten meglepő játék lesz az Electronic Artstól, amikor megjelenik jövő héten. Most pedig bemutatkozik egy újabb karakter: ő Skar, foglalkozását tekintve pedig bérgyilkos.

Egy hónapot késik a Darkspore

Az előzetes tervekkel ellentétben csak április végén kerül boltokba a Maxis új játéka, a Darkspore. Pontos indokot nem hallottunk, de vélhetően a most véget ért bétateszt során ütötte fel valami komolyabb baki a fejét. A nyílt bétatesztelés szintén a jövő hónapban veszi kezdetét.

Indul a Darkspore béta, van új előzetes

"Blood" és "Violence" - két olyan szó, amit nem sűrűn olvashattunk az elmúlt 100 évben a Maxis logó megjelenése előtt. A Darkspore azonban megváltoztatja a helyzetet: a teljes testreszabhatóságra építő újgenerációs akció-RPG most bétafázisba lépett, és kaptunk egy új előzetest is.

Megvan a Darkspore megjelenési dátuma

Testközelben a Darkspore megjelenése, az Electronic Arts bejelentette a játék végleges boltokba kerülési dátumát. A Darkspore a Diablo játékmenetére hajaz, éppen ezért fontos megjegyezni, hogy valójában nem folytatása és nem is a kiegészítése lesz a Spore-nak, hanem egy önálló programot üdvözülhetünk.

Ilyen lesz a kooperatív mód a Darkspore-ban

Új trailert kaptunk a Maxis következő játékáról, a Darkspore-ról. A rajongóknak valószínűleg nem kell elmesélni, de azért leírjuk: egy sci-fi akció-szerepjáték lesz ez, amely csak annyiban hasonlít a Spore-ra, hogy lesz benne karakterkészítő, amiben jól testreszabhatjuk a leendő hősünket.

Darkspore mozgókép, produceri kommentárral

Mit nekünk Diablo, ha egyszer kapunk Darkspore-t is? Na jó, ez így picit erős, nem valószínű, hogy a klasszikust lecseréljük majd a Maxis legújabb próbálkozására, ugyanakkor mindenképpen kíváncsian tekintgetünk felé, elvégre a zseniális Spore-t fogják átalakítani akció-szerepjátékká!

Múzeumba kerülnek Will Wright jegyzetei

Egy videojátékokra szakosodott múzeumban fogják kiállítani Will Wright kilenc jegyzettömbjét. A füzetek játékos szemmel felbecsülhetetlen értékűek, olyan játékok vázlatai és tervei találhatók meg benne, mint a The Sims, a SimCity 2000 vagy a Spore. Hiába, még a legnagyobbak sem tudnak mindent fejben tartani.

GC 2010: Befutott a Electronic Arts listája

Jövő héten startol Kölnben a legnagyobb európai gamer-vigasság, a Gamescom. Egy olyan nagynevű kiadó, mint az EA, ezúttal sem maradhat ki a jóból. Meg is tudtunk, hogy mely játékokat hozza el, minden elvakult látogató számára.

A Bioware is besegít a Darkspore fejlesztésébe

Bár a Maxis ritkán szokott mellényúlni, a Darkspore stílusa mondhatni egyáltalán nem az ő asztaluk, így voltaképpen nem is meglepő, hogy a Bioware-hez fordulnak tanácshoz.

Fórumváltás előtti galériafrissítés

Izgalmas héten vagyunk túl, ez pedig finoman érezteti a hatását legújabb galériafrissítésünkön is. Szemcseppet bekészíteni, ezt végig kell nézned!

Bemutatkozott a Darkspore - az első látnivalókkal

Az Electronic Arts bemutatta a Spore új részét, amely a várakozásoknak megfelelően a Darkspore nevet kapta, az eddigi stratégiai játékmenet pedig szerepjátékba vált át.