Shadows of the Damned

PlayStation 3, Xbox 360

Akció, Horror, TPS, Thriller
Kiadó: Electronic Arts, Fejlesztő: Grasshopper
Shinji Mikami és a Suda 51 új, pszichológiai thriller játéka. Hősünk Garcia a szerelmét menti meg a pokol kreatúráitól, kellemesen adagolt hidegleléssel és akcióval. A zenéért a Silent Hill komponistája felel.
Értékelés: 8.4

Jóárasították az Electronic Arts-játékokat (x)

Need for Speedezni és FIFA-zni bizony jó, de ki győzi megvenni az évenként érkező epizódokat? Tudunk és mutatunk is egy praktikus módszert: masszív leárazásokat kell keresni, és akkor marad pénz a következő részre is.

Bleszinski: Japánnak multiban kéne erősíteni

Cliff Bleszinski, az Epic designfőnöke tanácsokat osztogatott a japán játékfejlesztők számára. Szerinte nagyon sok japán játék remek, de kifelejtik belőle a multiplayert, így közel sem tud olyan értéket nyújtani a felhasználóknak, ami miatt hosszú távra is lekötné őket.

Shinji Mikami túlélő-horrort készít a Bethesdának

A Resident Evil, a Devil May Cry és a Shadows of the Damned atyja ismét egy túlélő-horrort hegeszt, mely 2013-ban lát napvilágot a Bethesda jóvoltából. Az úriember saját, új stúdiója, a Tango Gameworks színeiben látott munkához, s bár kezdeti szakaszban járnak, fekszik neki a téma.

Grasshopper: jöhet a Shadows of the Damned 2

Bár a Shadows of the Damned jókorát hasalt a kasszáknál, Akira Yamaoka szerint mégis elkészülhet a folytatás, ráadásul az Electronic Arts ismét vállalná a kiadói kötelezettségeket. Persze ez nem hivatalos bejelentés, mégis halvány reménysugár lehet az elmebeteg játék rajongói számára.

Shadows of the Damned - Suda sajnálja a bukást

Bár a Shadows of the Damned jó kritikákat kapott, a boltokban mégsem szerepelt túl jól, ami Suda 51, a játék atyja szerint annak köszönhető, hogy manapság baromi nehéz felfuttatni egy vadi új címet, ha nincs mögöttük elég pénz. A játékba elkélt volna egy online játékrész is, még ötlet is lett volna rá.

Electronic Arts helyzetjelentés, tarolt a Portal 2

A várakozásoknak megfelelően teljesített az Electronic Arts az első pénzügyi negyedévében. A Portal 2-ből kétmillió példány ment el, a Crysis 2-ből három, és bíztató a következő hónapok felhozatala is: a Battlefield 3 előrendelései a Bad Company 2 tízszeresére nőttek, a The Old Republic pedig már rekorder.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Az uborkaszezonhoz közeledve egyre kevesebb nagy cím kerül boltokba, de ezek azért tudnak úgy teljesíteni, hogy bekerüljenek a legkeresettebb játékok közé. Legutóbb a F.E.A.R. harmadik része domborított, igaz Paxton Fettel és Point Man akciója nem ért dobogós helyezést.

Launch traileren a Shadows of the Damned

A Shadows of the Damned korábban arról volt híres, hogy a fejlesztői nem egészen normálisak. Valami hasonló humort vártunk a játék megjelenése alkalmából kiadott launch traileren is, de ehelyett nagyon komoly hangulatot és még némi drámát is sikerült belevinniük a fejlesztőknek.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Főleg a horrorrajongók és a kifacsart világok szerelmesei örülhetnek a héten, hamarosan ugyanis két olyan cím is megjelenik, amelyik ebben a kategóriában domborít majd. A F.E.A.R. harmadik részében Paxton Fettel és Point Man küzd Alma ellen, a Shadows of the Damned pedig a pokolba hív meg minket.

Vicces fejlesztői naplón a Shadows of the Damned

Lássuk be az egyszerű tényt: a fejlesztői naplók a legtöbbször unalmasak. Kivéve akkor, ha Lucy Lawlesshez hasonló csajok szerepelnek benne, de az egy másik játék. A Shadows of the Damnedben nincsenek szexi csajok, ezt próbálják ellensúlyozni a fejlesztők némi humorral.

Shadows of the Damned - szárnyasok ellen

A kicsit bugyuta nevű Grasshopper Manufacture által fejlesztett horror-TPS lassan megérik a kiadásra, Shinji Mikami új agymenése legalább vagány címnek néz ki, még akkor is, ha innen-onnan összeollózott ötletekkel teli. Hála az égnek, gyomorforgató jelenetekben nem lesz hiány.

Shadows of the Damned - az első hét perc

Szeretnél belekukkantani Mikami mester legújabb túlélő horrorjának első fejezetébe? Nem félsz a spoilerektől, vagy csak biztosra akarsz menni? Ha magadra ismersz a kérdések alapján, akkor feltétlenül csekkold le a Shadows of the Damned első hét percét, mely már itt is felejthetetlen élményeket tartogat.

Shadows of the Damned - az első fejlesztői napló

A két japán játékipari legenda, a No More Heroes atyja, Goichi Suda és a klasszikus Resident Evil megálmodója, Shinji Mikami összeült némi csevegésre közös horrorjátékuk, a Shadows of the Damned fényezése ürügyén. Tényleg jól megfér egymás mellett a hideglelés és a vérgőzös akció.

Késik a Shadows of the Damned

Durva hónap lesz a június, az egyszer biztos, hiszen nem csak olyan nagyágyúk jelennek meg, mint a Duke Nukem Forever, hanem olyan érdekes címek is, mint a Shadows of the Damned. Aminek a megjelenését ugyan most tolták el, de szerencsére még mindig júniusban maradt.

GDC 2011: Shadows of the Damned júniusban

A Grasshopper Manufacture a Twitter-csatornáján jelentette be, hogy júniusban jelenik meg Suda 51 és Shinji Mikami legújabb közös projektje, a Shadows of the Damned. A játékot várhatóan a GDC-n is bemutatják majd, így minden bizonnyal több információit is megtudhatunk a projektről.

GDC 2011: Bemutatják a Battlefield 3-at

Az Electronic Arts megerősítette, hogy a Game Developers Conference falai között fogják bemutatni először a Battlefield harmadik részét. A játék létezéséről már évek óta tudunk, ígéretet is hallottunk bőven, azonban még nem láttunk belőle semmit, és a konkrét információkat sem erőltették a készítők.

Halloweeni trailert kapott a Shadow of the Damned

A Grasshopper munkatársai is töklámpásokat faragtak a hétvégére, majd ugyanazon lendülettel összedobtak egy új előzetest a Shadow of the Damnedről. A játék főhőse, Garcia hivatásos démonvadászként tevékenykedik, adott volt tehát a lehetőség, hogy az ünnep alkalmából is begyűjtsön néhány trófeát.

TGS 2010: Shadows of the Damned bejelentés

Előre démonvadászok, az EA új pszichológiai akciójátékát egyenesen a Resident Evil 4 és a Vanquish megálmodója, Shinji Mikami hozza el nekünk, kiderültek hát a várva-várt project részletei. Egy rakat, a szakmában elismert személyiség dolgozik azon, hogy megreformálja a stílust.

TGS 2010: Új bejelentéseket ígér az EA

A Gamescom végeztével még tartogat meglepetéseket az Electronic Arts az idei évben. A Tokyo Games Show-n a kiadóóriás nagy csinnadrattával készül lerántani a leplet még új, bejelentetlen fejlesztéseiről.

Új Grasshopper játék készül Unreal Engine 3-mal

A japán székhelyű Grasshopper nevű fejlesztőcsapat szerződést kötött az Unreal Engine 3 felhasználásáról, s nekiláttak egy multiplatform horror játék elkészítésének.