Nintendo Gameboy Micro

Táblajáték, Játékkonzol
Kiadó: Nintendo, Fejlesztő: Nintendo
Hagyományos Gameboy vadiúj köntösben. Kisebb és kompaktabb mint elődje volt.
Értékelés: 9.0

A Nintendo már 700 milló konzolon adott túl

A cég a 35 éves története során már több mint 700 millió játékkonzolt adott el - ebből 300 millió asztali, és 427 millió handheld masina volt. A részletes, platformonkénti bontást a kattintás után láthatjátok.

Mobilokra költöznek a gameboyos játékok?

A Nintendo kapcsán többször is szóba került már, hogy a kiotói vállalat korábbi sikercímei mobileszközökön is tiszteletüket tehetik. A legújabb levédett szabadalom szerint a Gameboy-éra játékaival pont ez történik majd.

125 éves a Nintendo

Emellett azért csak nem megyünk el szó nélkül: tegnap ünnepelte a Nintendo a százhuszonötödik születetésnapját! Tortát nem csináltunk, de kommentekben azért lehet gratulálni, örülni.

25 éves a Game Boy

Tegnap volt huszonöt éve annak, hogy Japánban boltokba került az eredeti Game Boy. A kézikonzol óriási siker lett, több mint 118 millió darabot adtak el belőle világszerte.

Filmet forgat a Sony a Nintendóról és a Segáról

Annak idején nem igazán értettük, hogyan akar a Sony filmet forgatni a konzolháborúról, de mostanra mindenre fény derült: a Nintendo és a Sega közti háborút dolgozza majd fel az adaptációja.

Azért a Nintendo is tud még szép számokat mutatni

A Nintendo azt ígéri, a jelenlegi pénzügyi év végére magára fog találni, addig viszont nem marad más, mint a múltba révedés. És miért ne? Nem sok gyártó ad el 600 millió játékgépet.

Nintendo: nem mindig tudunk lépést tartani

A Nintendo mindig is egy kicsit különc cég volt, ami igyekezett a saját útját járni, miközben sokszor figyelmen kívül hagyta, vagy ő maga diktálta az akutális trendet. A cég legújabb pénzügyi beszámolójában a legendás elnök, Satoru Iwata beszél arról, hogy a saját erejükből milyen nehezen tudnak már csak lépést tartani.

A saját sírját ássa a Nintendo

A Final Fantasy VII írója, Masato Kato szerint a Nintendo a saját sírját ássa a Wii-vel és a DS-sel, a konzolgyártó uralma véget ért a konzolpiacokon.

Fényképeken a Nintendo új irodaháza

A Nintendo új irodaházat nyitott az amerikai Redmondban. A főhadiszállás nem ér fel egy Google vagy Blizzard központtal, de így is nagyon érdekes!

Az amerikai fiatalok 82%-a rendszeresen játszik

Az NPD egy tanulmánya szerint az amerikai fiatalok nem kevesebb, mint 82%-a rendszeresen játszik valamilyen platformon, ami nem kis szám.

A Nintendo idén a világ legjobb cége

Tudjuk, hogy a Nintedót manapság nem kell félteni, s ezúttal a Business Week is úgy látta, hogy a Nintendo megérdemli idei toplistájának első helyét.

A Nintendo küzd a kalózkodás ellen

Napjainkban ijesztő méreteket ölt a kalózkodás, különösen a könnyen feltörhető Nintendo DS és Wii esetében - a Nintendo az amerikai kormány segítségét kérte.

Satoru Iwata lett az év embere

Egyeseknek talán meglepetésszerű, másoknak nem: Satoru Iwata, a Nintendo elnöke lett a 2007-es év embere a videójátékiparban.

Már nem az EA a világ legnagyobb játékkiadója

A CMP Technology kutatóintézet legújabb felmérése szerint már nem az Electronic Arts a világ legnagyobb játékkiadója, helyét a Nintendo vette át.

Új kézikonzolon dolgozik a Nintendo?

Elképzelhető, hogy a jövőben új platformmal foglalkozhat majd a Gamekapocs, ugyanis a Nintendo egy új kézikonzolon dolgozik ki-ki örömére.

Japán konzol eladási statisztikák

Megérkezett a legfrissebb japán konzol eladási statisztika: mint az várható volt, a Nintendo DS toronymagasan vezet a Wii-vel egyetemben.

150 százalékkal emelkedtek a Nintendo bevételei

Elképesztő és várakozásokon felüli eredményekkel zárta a Nintendo a 2007-es üzleti évet, melynek március 31-én lett vége.

GDC 2007: A Nintendo csöndben marad idén

Mint azt megtudtuk a nap folyamán, az idei Game Developers Conference keretében a japán Nintendo nem készül nagyobb bejelentésre.

A Nintendo DS Lite a jövő handheld konzolja?

Az EB Games új akciója szerint a DS Lite a jövő kézikonzolja, mely most több tíz dolláros kedvezménnyel vásárolható meg - a történet azonban itt még nem ért véget...

A Nintendo meghódította Európát

A Nintendo most közzétett jelentése szerint Európa decemberi konzoleladásainak kereken 50%-át birtokolta a Wii és a DS - lekörözve ezzel mindkét konkurens céget.