Xbox 360 Xbox 360 leleplezés az MTV-n

Főszerkesztőnk élménybeszámolója az MTV-s Xbox 360 gáláról...

Eljött a várva várt nap, amit világszerte játékosok százezrei, de az is lehet, hogy milliói vártak már tűkön ülve! Ezen a szép, napsütötte délutánon mutatták be ugyanis Hollywoodban a Microsoft következő generációs konzolgépét, az Xbox 360-at (de hogy miért a Music Television csatornán, az jó kérdés). Ez eddig teljesen normális dolog lenne, de sajnos Bill bátyónak (vagy isten tudja kinek) az agyából kipattanhatott az ötlet: mi lenne, ha az egész gépismertetőnek jó nagy feneket kerítenénk és rommá hypeolnánk?! Azt hiszem, ezt maximálisan teljesítették is, hiszen az est házigazdájának magát a Gyűrűk Urát J, Zsákos Frodót, azaz Elijah Wood-ot szerződtették, de ha ez nem lenne elég, még a világhírű Killers együttest is (soha nem hallottam róluk) beszervezték, kik két szám erejéig fel is tűnnek a zenei szinpadon, hiszen mit is érne egy „játékkonzol” bemutató zenei betét nélkül…

…no és bugyuta, szöke macák nélkül? Valljuk be őszintén, semmit! Szerintem ezt a műsor producere is érezhette, s ennek megfelelően cselekedett is! Az még csak hagyján, hogy a kis konzolcsodát egy vigyorgó, középiskolásnak mondható, de igencsak laza ledél kisugárzású szöke cicababa hozta be, de emellett az egész adást végigkiséri ez a macadömping, mintha hatalmas és lelkes Xbox rajongók lennének! Rettenetes!

Na, de menjünk tovább, ne húzzúk le rögtön az elején szegény műsort, hiszen vannak itt azért pozitiv dolgok is. Ahogy haladunk előre és magunk mögött hagyjuk Frodó komát és a szöke cicákat, egy rövid kis montázsból megismerhetjük a konzolgépek történelmét egészen a vadiúj Xbox konzolig (az egész tart kb 15 másodpercig), de már itt kezdtem érezni, hogy nem eszik olyan forrón a kását! Ugyanis ezek után azt hihetné az ember, hogy uccu neki, hadd zúdúljon ránk az a rengeteg sok infó az új csodamasináról…de nem ez történik, mert akkor az egész adás kb tartana 10 percig és akkor hogyan lenne meg a 21-22 perces show?

Ezen töltelékeknek köszönhetően megismerkedhetünk olyan „szintén világhírű” játékosokkal, akikről még soha nem hallottunk szerény hazánk határain belül, no és betekintést is nyerhetünk abba, hogy a west coast autotunningolással foglalkozó feka csókák miként szedik szét a jó öreg X-et és alkotnak belölük szebbnél-szebb x-tunning masinákat, amibe még egy beépített flat panel is található majdan! Fölöttéb érdekesnek vélem ezt a részt, hiszen amerikában amit csak lehet, azt tunningolnak a zsiványok, autókat, motorokat, akkor az X-eket miért is ne?

Természetesen azért a körítések mellett be-be vágnak néhány villanás erejéig egy-két részletet az Xbox 360-ra készülő vagy már kész termékekből, mint például az új Need for Speed verseny, ami után persze azonnal a Project Gotham Racing következik és a már kötelezően megjelenő Tiger Woods golf is helyet kap, persze sok más kellemes alkotás mellett. Némelyik motázstól igencsak leeshet az állunk, hiszen csodaszép grafikával kápráztatnak minket, de ki tudja, hogy ezek ingame vagy renderelt átvezető/demo felvételek?! Hagyjuk…

Itt említeném meg az egész adás egyetlen igazán jó részét, amiben az igazi faji egyenlőség keretén belül a jamaicáról beszabadult rastaman egy belépő segítségével bejuthat abba az épültbe, ahol az Xbox fejlesztési munkálatai folytak/folynak. Na itt aztán kapunk szép ízelítőt az Xbox 360 prototipusaiból, amit a gép producere mutat be nekünk. Itt kiderül az is, hogy már nemcsak a telefonoknak van levehető előlapja, hanem az új X gépünknek is! Ahogy haladunk a műsor vége felé, ismét kapunk egy adag informció montázst játékokról, amik közül itt a Tom Clancy´s: Ghost Recoon-t említeném meg, amitől nekem személy szerint azonnal beindult a nyáltermelésem, no és az államat is a padló környékéről kellett felszednem.

A műsor végét jelző Killers együttes fellépése előtt még kapunk egy kis ízelítőt abból is, hogyan játszanak egymás ellen Xbox 360-on a világhírű játékosok (köztük ofkórsz a szőke cicamica, akinek már két mondat után olyat húztam volna be, hogy az csak na), de az állandó kamerakapkodástól, vágástól már azonnal kapcsoltam volna el egy másik csatornára, ha nem számítógépen kisértem volna figyelemmel az egészet.

Zárszóként engedjétek meg, hogy mint hűséges Playstation fan beismerjem, hogy így, ebben a fomrában - azaz hogy még nem láttuk a Playstation 3 konzolt -, leszámítva az egész gagyi show és a Gyűrűk Ura okozta émelyítő hányingert, beismerjem, hogy az Xbox 360 igazán olyan gép lesz, ami nagyon nagyot üthet a mostani játékostársadalom tagjai között. A masina kinézete vérprofi designer munkát takar, a grafikai látvánnyal sem lehet semmi bajunk, hiszen szemet kápráztató képsorokat láthatunk egyes játékokból! Egyszóval, az Xbox 360 ütős masina lett! Már alig várom, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljön és elindulhasson az Xbox 360 konzolra kiadott játékok tesztelési folyamata.

21 komment - szólj hozzá!