GDC 2014: A teljes Project Morpheus-prezentáció

A múlt héten San Franciscóban megrendezett Game Developers Conference-en leplezte le a Sony a saját VR-szemüvegét, a Project Morpheust. Most a teljes prezentációt visszanézhetitek, demókkal, mindennel.

GDC 2014: Traileren a Moebius: Empire Rising

Adósak vagyunk még a Moebius: Empire Rising GDC-s trailerével, ami közel másfél perc ízelítőt ad Jane Jensen legújabb kalandjátékából. Főszerepben Malachi Rector, a régiségkereskedő.

GDC 2014: Visszatérne a Microsoft a PC-re

A microsoftos Phil Spencer a GDC-n is letette a kisdobosesküt, hogy a Microsoft szeretné újult erővel tolni a PC-s játékpiacot, és mint mondta, hamarosan a Games for Windows Live jövőjéről is mindent megtudunk.

GDC 2014: Változtat az Ouya

Az Ouya koncepcióját alapvetően érintő változtatásra készülnek az androidos konzol tervezői, áprilistól már nem követelmény, hogy a kütyü játékait ingyenesen is ki lehessen próbálni.

GDC 2014: A Ubisoft nem ugrik egyből a VR-re

A Ubisoft nem akar az elsők között rárepülni a VR-őrületre, sőt kifejezetten szkeptikusnak mondhatjuk a kiadót: a franciák csak akkor foglalkoznak majd az új szemüvegekkel, ha már elég sokat vettek belőlük.

GDC 2014: Így fut az Unreal Engine 4 Nexus 5-ön

Az Epic Games legújabb motorja okostelefonokon is fut, az idei GDC alkalmából kiadtak róla egy techdemót is. Nexus 5-ön pazar látványban lehet részünk, de más készülékeken is elfut az Unreal Engine 4.

GDC 2014: Ezek voltak a legjobb játékok

Természetesen az idei Game Developers Conference-en is kiválasztották a tavalyi év legjobb játékait, illetve ismét külön díjátadót tartottak az indie címek kedvéért. Spoiler: a The Last of Us győzött.

GDC 2014: Xbox One - terítéken az indie játékok

A San Francisco-i rendezvényen a Microsoft bejelentette, hogy újabb lépést tesznek a független fejlesztők felé, ennek gyümölcse a közeljövőben Xbox One-ra megjelenő 25 indie produktum. Lássunk róluk egy videót!

GDC 2014: Jövőre jönnek az első DX12-es játékok

Az ígéreteknek megfelelőn a Microsoft az idei GDC-n elhintett pár részletet a legújabb grafikus API-ról, a DirectX 12-ről, amely minden platformját támogatja majd. Az első játékok 2015 végén érkezhetnek.

GDC 2014: Mozog a PS Vitás Borderlands 2

A Game Developers Conference-en a Borderlands 2 PS Vitás verzióját is kiállították, erről érkezett most egy több mint négyperces felvétel. Kamerával rögzítették, de a minősége bőven tűrhető.

GDC 2014: Tankos MMO az Obsidiantól

Pörögnek a fogaskerekek az Obsidian Entertainmentnél, a fejlesztőcsapat bejelentette legújabb játékát, ami egy free-to-play tankos MMO lesz. Nem láttunk már valami hasonlót?

GDC 2014: Olcsón vehetnek engine-t a fejlesztők

Az Epic és a Crytek gyakorlatilag egyszerre jelentette be, hogy szolgáltatásként is elérhetővé teszi a játékmotorját, így egy viszonylag alacsony havidíjért is hozzájuthatnak az Unreal Engine 4-hez és a CryEngine-hez a fejlesztők.

GDC 2014: The Forest - dátum és trailer

Az Endnight Games megerősítette a közelgő túlélőhorrorja megjelenési dátumát. Májusban egy cseppet sem lakatlan erdőben veszünk el, élelmet gyűjtünk, csinosítjuk menedékünket, és harcolunk a kannibálokkal.

GDC 2014: This War of Mine - az első részletek

Olvasóink közül többen is megkedvelték a This War of Mine-t, ami nemcsak a teaser alatt hallható Omega-slágernek köszönhető, hanem annak is, hogy a háborút egy civil szemszögéből élhetjük át. De nem eszik olyan forrón a kását!

GDC 2014: Bemutatkozik az EVE: Valkyrie

A CCP kimondottan VR-headsetekre szánja az EVE: Valkyrie-t, melyben egy űrhajó pilótafülkéjében lapítunk és dogfightozhatunk az ellenséggel. A látvány lehengerlő, a cím támogatja az Oculust Riftet és a Project Morpheust is.

GDC 2014: Videón az Oddworld: New ‘n’ Tasty

Hősünknek alaposan szét kell nézni a pályákon, hiszen elképzelhető, hogy olyan csapdákba botlik, amelyek könnyedén halálos áramütést okoznak. Friss trailert kapott az Oddworld: New ‘n’ Tasty.

GDC 2014: Előrendelhető az Oculus Rift új verziója

Az Oculus cég bejelentette, hogy már előrendelhető a vállalkozó kedvű fejlesztők számára a VR-headsetjük devkitjének második verziója. A kütyü 350 dollárt kóstál és a kijelző felbontását 1080p-re növelték.

GDC 2014: Ízelítő a Snowdrop Engine tudásából

Háromperces fejlesztői naplót kapott a Snowdrop Engine: aki nem tudná, ez a játékmotor fut majd a Tom Clancy's The Division mögött, és az eddigi látnivalók alapján elképesztően fest.

GDC 2014: Gameplay traileren a Sacred 3

A Game Developers Conference apropóján kaptuk meg a Sacred 3 első gameplay trailerét, ami közel két percen keresztül mutatja be nekünk az augusztus végén boltokba kerülő játékot.

GDC 2014: VR-headseten dolgozik a Microsoft is?

Most, hogy a Sony is beszállt a VR-buliba, úgy tűnik, a Microsoft sem maradna ki belőle: a pletykák szerint Redmondban is készül olyan szemüveg, ami virtuális valóság megjelenítésére képes.