Elemzők szerint csődbe mehet a THQ is

  • Írta: fojesz
  • 2009. március 2.
  • Biznisz
Link másolása
Elemzők szerint a THQ-nak 50 százaléka esélye van a túlélésre, máskülönben ő lehet a Midway után a következő nagynevű a cég, amely csődbe megy.
Elemzők szerint a THQ-nak 50 százaléka esélye van a túlélésre, máskülönben ő lehet a Midway után a következő nagynevű a cég, amely csődbe megy.

A THQ az elmúlt tíz hónap után 334 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el, ennek fényében pedig nem is tűnik merésznek, amit a Janco Partners munkatársa, Mick Hickey jelentett ki: a cégnek 50 százaléka van a túlélésre, 50 pedig arra, hogy csődbe megy. Az LA Business Journal-nak adott interjújában Hickey hozzátette, hogy a THQ-nak most profi saját címekre volna szüksége, amelyek érdekelhetik a befektetőket, különben a Midway sorsára juthat a cég. Brian Farrell, a THQ fejese természetesen nem hagyta szó nélkül a jóslatot: az úriember szerint biztos tervük van ahhoz, hogy újra profitképessé váljon a cég. Az még nagyon sok SpongeBob-játékot jelent, Mr. Farrell!
19.
19.
OldM4n
18: Egyáltalán nem ez a baj! Hidd el a nyugati világban sokkal több embernek van nagyságrenddel több hitele, mint itt. Az USA-ban pl átlag 13(!!!) hitelkártyád van, és két -három komolyabb hiteled. Ezzel semmi de semmi probléma nem lenne, csak éppen a titok a GDP arányában rejlik. Ez azt jelenti, hogy itt a két hiteled elviszi a fizetésed nagyobbik részét, egy németnél pedig kb a harmadát! Na ez a baromira lényeges különbség. A gépjárműves elemzést meg hagyjuk már, a könyökömön jön ki ez a hülyeség! Mindenki!!! feleslegesen járna autóval, ha a rendszer valóban a humanoid állatfajta érdekeit nézné.. lenne 24/7/365 napos, nagyon jól szervezett villamos és troli, vasúti és metróközlekedés, amit atomreaktorokból etetnének, aminek a hulladékát az űrbe lőnék. (Ott ugyanis más sem történik csak az anyag energiává alakul és vissza)



És ez szerinted, melyik kormánynak, melyik uralkodó osztálynak lenne az érdeke????? EGYIKNEK SEM! Na ezért inkább rádsózzák 320-ért a benzint, és köpnek a világra, mert aggódás helyett sokkal jobb Ferrarikat gyűjteni a kastély udvarán. A gond nem velem, és nem veled van. Velük van. (Egyébként meg név szerint lehet tudni hogy a mostani balhét kinek köszönhetjük, mit hol baszarintottak el. És? Felelősségre vonták bármelyikőjüket is??? Nem hinném)



16: Megmondjam???
18.
18.
NereusLaceee
zgreen: hát ez egy hosszú folyamat volt, amiből a mi drágaédes vezetőink is kivették a részüket, meg a médiák is, és úgy cuzamme mindenki... ki az a mindenki? Hogy egy barátomat idézzem: "Méé? Ma már mindenkinek van legalább két hitele." A hitelt hitelre halmozás vezetett ide. A türelmetlenség és a vágy hogy mindenünk meglegyen, olykor több mint amit megtehetnénk. Van még egy idézetem: egy elemzés: "Magyarországon a gépjárművel rendelkezők több mint 80%-a egy kategóriával nagyobb autóval jár mint amit önerőből megtehetne.

16.
16.
zgreen
hát ez örület minden cég megy a süjesztöbe nem tom ki csinálta ezt a rohadt világ válságot de jol szét kellene rugni a valagát
15.
15.
Petike x
Ez egy ilyen önbeteljesítő jóslat, most hogy egyes neves elemzők megjósolták a bukását, nincs az a befektető aki megtartaná a THQ részvényeit, mert hamarosan wcpapírt sem fognak érni emiatt a hír miatt.
14.
14.
Everto
Hát, nekem szinte minden kedvencem a THQ keze aló került ki, nagyon remélem, hogy megmarad a THQ, mert szerintem ők azon kevés cégek közé tartoznak akik tényleg még tényleg újat tudnak mutatni.

Ha Már az EA-val hasonlítgatja mindenki akkor gondoljunk bele, mit is gyárt az EA? tömegjátékokat... Need For Speed 34354556.-részét is képesek lennének legyártani és sok nfs mániás persze,hogy azt is megvenné.ugyanez a helyzet a FIFA-val

Megpróbáltak betörni az MMO világba. Mi lett belőle? bukás.

THQ-nál pedig Supreme Commander aratott, Company of Heroes aratott Warhammer 40k szintén. Az egyszer biztos, hogy stratégiákban nagyon ottvannak.
13.
13.
Mathia$
Lehet hogy az EA megveszi őket :DD
12.
12.
Mathia$
ezek közül 7-8 játék jó a többi az lószar
11.
11.
Gubi
Kíváncsi vagyok hogy az elemzők mit tettek zsebre ezért az elemzésért. Igazából a nagy semmit mondták el ezzel. Megmondom nektek, az EA-nek is szintén 50% esélye van a csődre, ugyanúgy rengeteg más cégnek is.



Most jól megmondták nekünk az újat :P
10.
10.
wolf15
Hát ja...50-50%....vagy csődbe megy,vagy nem.
9.
9.
felegyi
8# Senki sem tökéletes!
7.
7.
wildláma
igaz, de ha belegondoltok a THQ nem olyan mint az EA. minőségi játékhoz adja a nevét!
6.
6.
ferrari123
Attol h nagy cimek vannak nemjelenti azt h venni is fogjak.(azonnal)
5.
5.
Dcrysis02
4:Jó lenne ha nem 12 rongy lenne mert akkor beleférne a havi vételembe.De így....kicsit sokallom.
4.
4.
felegyi
A Warhammer: Dawn of War II meglepően jól teljesít! Minden oldal eddig majdnem a maximális pontszámot adta a játéknak... azt is hozzátenném hogy lazán rendelkezik olyan kultusszal mint a Warcraft univerzum!
3.
3.
Dcrysis02
Hát igazából kábé 10-15 cím tulajdonosa a cég,a többi játékot csak terjesztette/ti.Sőt a S.T.A.L.K.E.R. további részeit ki is lehet húzni mivel azokat már a Deep Silver/Koch Media terjeszti.
2.
2.
wildláma
Mi? a THQ? sohaaaaa! (jobboldalt fent a lista nem sorolom) nehogymár ilyen címekkel elvérezzen!
1.
1.
cemi
sajnos egyremásra csak ezt lehet hallani, hogy-ez megy csödbe meg az is, annak meg esélye van

a midway elbaszta, pl stranglehold jó volt de mégse.

a THQ-nak meg lehet szoritani, hogy az a biztos terv valami jó projektbe mehet át
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...