3 milliónál a Starcraft II, jövőre is lesz Call of Duty

Az Activision Blizzard kiadta a harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését: ebből többek között kiderül, hogy a kiadó a vártnál jobb eredményt ért el, hogy a StarCraft II-ből mára 3 millió példány fogyott el, és hogy - milyen meglepő - jövőre is folytatódik a Call of Duty-sorozat.

Az Activision közzé tette a szeptember 30-ával befejeződő harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését. A kiadó vártnál jobb eredményeket ért el, ráadásul a bevételek java és a legnagyobb sikercímek még hátra vannak.

Az elmúlt három hónapban 745 millió dolláros bevételt könyvelhetett el a cég, ami messze túlszárnyalja a korábbi 600 milliós előrejelzéseket. A tiszta profit ebből 51 millió dollár volt, ami szintén jelentős növekedést jelent, ha a tavalyi 15 milliós nyereséghez hasonlítjuk az eredményt. Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója szerint a szép számok az online játékok piacán való vezető pozíciójuknak, a Call of Duty-sorozatnak, valamint a Blizzard sikercímeinek, így a World of Warcraftnak és a Starcraft II-nek köszönhetők.

A bevételek közel fele - 348 millió dollár - az online piacról és az előfizetésekből származik, ami nem is csoda, hiszen a World of Warcraft töretlen népszerűségnek örvend - nemrég újabb mérföldkőhöz érkezett az MMORPG, ugyanis az előfizetői bázisa átlépte a 12 milliót főt. Hárommillió eladott példánynál jár a júliusban megjelent Starcraft II, ami egyébként PC-s címhez képest szép teljesítmény, a lassulás viszont érezhető, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az összeladások fele a boltokba kerülés utáni első 48 órában történt.

A jó hírek hallatán az Activision igazított az év végi előrejelzésein: 4,18 milliárd helyett 4,28 milliárd dollár bevételt remélnek a naptári év végére. Ha minden jól megy, ez a plusz százmillió könnyen összejöhet, elvégre többek között a World of Warcraft: Cataclysm és a Call of Duty: Black Ops megjelenése még hátra van.

És ha már Call of Duty: az Activision - viszonylag megszokott módon - a pénzügyi jelentésben árulta el, hogy természetesen jövőre is folytatódik a széria, s menetrendszerűen az év második felében várható majd a megjelenése. Több információnk nincs a nyolcadik részről, így az sem derült ki, hogy ha a Treyarch pihen, ki viszi majd tovább a cÍmet: az Infinity Ward vagy az újonnan alapított Sledgehammer Games? Szintén kérdéses, hogy a Modern Warfare 3 jön-e jövőre, ahogy azt a pletykák állítják?

Eric Hirshberg igazgató azt is megerősítette, hogy a Hero-cím (Guitar Hero, DJ Hero, akármi), valamint a Transformers-, Spider-Man- és az X-Men-sorozat is bővülni fog.

23 komment - szólj hozzá!