Jövőre is lesz Assassin's Creed

Megérkezett a Ubisoft pénzügyi helyzetjelentése, amiből az is kiderül többek között, hogy jövőre folytatódik az Assassin's Creed, méghozzá egy teljes értékű epizóddal, amiben már valószínűleg új szereplőt is köszönthetünk. Az üzleti év első fele egyébként nem sikerült kifejezetten jól.

A vártnál jobban, de veszteséggel zárta pénzügyi évének szeptemberben véget érő első felét a Ubisoft. A vállalat 248,5 millió eurós árbevételről adott számot, ami 5 százalékos csökkenést jelent éves szinten, a nettó vesztesége pedig 37,1 millióra euróra rúgott - ez egyébként javulást jelent a tavalyi év hasonló időszakának 89,8 millió eurós mínusza után.

Yves Guillemot, a cég vezérigazgatója elárulta, hogy részben az online bevételek járultak hozzá az előrejelzések túlteljesítéséhez, a kiadó 85 százalékos növekedéssel büszkélkedhet ezen a területen, miután olyan címek jelentek meg az égisze alatt, mint a facebookos Smurfs, a From Dust, Trackmania 2, a Settlers Online és a Howrse. Az elvárásokat bőven túlteljesítette állítólag a Driver: San Francisco, és bár pontos számok nem állnak a rendelkezésünkre, a kiadó szerint jól szerepelt a Just Dance, a Michael Jackson: The Experience és az Assassin's Creed: Brotherhood is.

A márciusban véget érő pénzügyi évre a kiadó 1,04-1,08 milliárd eurós bevételt vár, az üzemi nyereség méretét pedig 40-60 millió euróra jósolja. A karácsonyi szezonban olyan címek jönnek a Ubisofttól, mint az Assassin's Creed: Revelations, a Just Dance 3, a Rayman: Origins, a Black Eyed Peas: The Experience és az I Am Alive.

Jön az új Assassin's Creed

A helyzetjelentés egyik várt híre az volt, mikor Guillemot megerősítette: jövőre is teljes értékű Assassin's Creed-játékot kapunk. Az első információkra a következő hónapokban számíthatunk, de annyi gyakorlatilag biztos, hogy új főhőst fogunk kapni, hiszen Ezio történetét lezárják a jövő héten érkező Revelationsben. A korábbi nyilatkozatok alapján 2012-es játékban Desmond sztorija is befejeződhet egyébként.

8 komment - szólj hozzá!