Nem lesz több magyar játékeladási toplista

A hazai játékeladások toplistájának szerkesztői bejelentették, hogy 2013-tól már nem szolgálnak heti összesítésekkel a magyarországi játékértékesítésekről. A 2012-es évösszegző listával búcsúztak.

Négy év után nem lesz több hazai játékeladási toplista, legalábbis a jelenlegi formájában egy időre biztosan nem: a szerkesztők közleménye szerint "a nehéz piaci helyzetben néhány forgalmazó elállt a listák elkészítésének finanszírozásától, így az sajnos lehetetlenné vált".


Noha a toplista korántsem volt tökéletes, ezt ti is észrevehettétek, a partnerektől függően például hiányozhatott néhány fontosabb cím belőle, viszont az, hogy létezett egyáltalán, mindenképpen jó dolog volt. Magyarországon hosszú évekig csak álom volt egy ehhez hasonló kezdeményezés, 2008-ban nagyon örültünk neki.

A magunk részéről valamilyen módon pótoljuk majd a hiányt, valószínűleg a brit heti toplistákat és az amerikai havi összesítéseket fogjuk átemelni, a sajtóközlemények, a "mérföldkövek" meg a "sokmilliós" bejelentések mellett szerintünk ugyanis célszerű egy-két pillantást vetni az erőviszonyokra is.

A magyar toplista a 2012-es összegzéssel búcsúzik, Magyarországon a Diablo III volt a legkeresettebb játék:

 1. Diablo III
 2. FIFA 13
 3. Assassin's Creed III
 4. Battlefield 3
 5. World of Warcraft (előfizetői kártya)
 6. Call of Duty: Black Ops II
 7. World of Warcraft: Mists of Pandaria
 8. FIFA 12
 9. Mass Effect 3
 10. Call of Duty: Modern Warfare 3
 11. Guild Wars 2
 12. Far Cry 3
 13. Kinect Star Wars
 14. The Sims 3
 15. F1 2012
 16. Battlefield 3: Premium
 17. Call of Duty: Modern Warfare 2
 18. Assassin's Creed: Revelations
 19. Assassin's Creed
 20. The Sims 3: Pets
52 komment - szólj hozzá!