Palmer Luckey 2000 dollárral támogatta a ReVive-ot

  • Írta: fojesz
  • 2017. július 1.
  • Hardver
Link másolása
A ReVive egy HTC Vive-hoz készült hack, amely lehetővé teszi az Oculus Rift-exkluzív játékok futtatását. Ennek tükrében különösen érdekes, hogy a projektet épp Palmer Luckey, az Oculus egykori alapítója támogatta meg egy nagyobb összeggel.

A ReVive-ról egy évvel ezelőtt írtunk utoljára, akkoriban kavart nagy port, hogy a HTC Vive-hoz készült hack lehetővé teszi az Oculus Rift-exkluzív játékok futtatását. Mint kiderült, a projektet az Oculus egykori alapítója, Palmer Luckey is támogatta nemrég, méghozzá egy nagyobb összeggel: a készítők egy külön bejegyzésben köszönték meg neki a 2 ezer dolláros támogatást.

A Twitteren később ő maga is megerősítette, hogy beszállt a ReVive hegesztésébe (úgy tűnik egyébként, hogy egyszeri támogatásról volt szó), de hogy mi volt ezzel az úriember célja, azt nem tudjuk. Mivel azonban Luckey márciusban elhagyta a cégét, és közepesen nagy troll hírében áll, annyira azért nem lepődtünk meg a húzásán.

10.
10.
delphijos
#4: Én Veled értek egyet. Amúgy is vagy lesz valami a VR-ből, vagy kifullad, de ha "megmarad", így egy kicsit lassabban indul be. Ha csak "egy" gyártók a VR piacon, és minden kompatibilis mindennel, ha beindul a bolt, és jönnek az olcsó kinai cuccok amiken UGYANAZ mehet, akkor már csomagolhatnak is. Tisztában vagyok vele hogy a jelenlegi "fázisban" ez nekünk nem jó, de megértem a cégeket. Ott van a GoPro, ami "tarolt" a piacon, de mivel ott nem lehet kizárólagosságot biztosítani, az olcsóbb konkurencia szépen kicsinálja.....
9.
9.
kergabi83
#7: Most nem a gaming iparról beszéltem, hanem azon belűl a Vr iparról. Talán van 2 millió eladott készülék a világon. (Az összes új szemüveggel együtt) Csak hasonlítsd össze mondjuk a GTA frencsájszal... :D
A gémingipar meg a hadiipar az nyílván nem összehasonlítható, ha van komoly szemüveg, az ott van már régen. Mi csak a felszínt kapargatjuk... :D
8.
8.
Grabowsky30+
#4: Ok, értem amit mondasz, de a VR piac egy annyira halvány kis semmi még egyenlőre és nem is igazán lesz belőle semmi ha ezt ebbe az irányba szeretnék elvinni! Nekem van egy OR cv1-em, és ha nem lennének az autós szimulátorok (assetto corsa, dirt rally) amiben fantasztikus élményt nyújt akkor eléggé ki lennék, hogy vettem egy eszközt 250ezerért és ilyen 5 eurós indie szarokkal tudok játszani ráadásul 20euróért adják ezt is! Ezzel biztosan nem csak én vagyok így és ha sok ilyen csalódott VR tulajdonos lesz akkor, a következő generációk potenciális vevőit riasztják el ettől az egésztől, mert nem azok fognak vr-t venni akik itt kárognak ellene folyamatosan egy ruppó nélkül! Ez egy drága dolog, talán a kedvünkbe kellene járni és nem elriasztani!
7.
7.
dcba
#6: A jatekban nincs love? Hm oke, ha te mondod, en eddig abban a teves hittben eltem, h a gaming ipar egy sok millios dollaros iparag, de akkor ugyfest rosszul tudtam es erre az igazsagra a Gamekapocs.hu-n kellett rajonnom. Koszonom az infot :)
6.
6.
kergabi83
#5: Az excluzivitás éppen megszűnőben van! (csak veszteséget termelt eddig) :D
A következő generáció még jobb lesz, az azt követő meg mégjobb. A lényeg az, hogy meg tudjam venni. És ne menjek anyagilag tönkre benne. :)
A hadiiparban biztos hogy vannak komolyabb szemcsik már ma is, ezek konzumer cuccok csak. A játék meg mindössze egy, a legutolsó területek közűl. (kb nincs benne lóvé) Ezzel azért nem árt tisztàban lenni.
4.
4.
mestermagyar
#3: Ezek a cégek 100%-osan tisztában vannak a jövő vr piacának az alakulásával.

Tudják hogy ha a VR-t perifériaként kezelik, akkor nem fognak messze jutni. Olyanok lesznek mint a Logitech billentyűzet vagy legjobb esetben a razer egér. Csillió+1 kihívóval akik jó eséllyel elsöprik őket a pi***ba, de legjobb esetben is csak valami 15% részesedésük lehet.

Ők ebben az esetben azért kockáztatnak mert ezerszer többre vihetik ha a VR piacot platformként adják el. Nem látsz konkurens konzolt ahogy nem látsz majd konkurens VR készüléket. Ouya és nvidia Shield szintű próbálkozásokkal kell majd beérnie a piac maradékának mert a többi játék ki van sajátítva.
2.
2.
kergabi83
Gondolom a Fakevive-ot is szponzorálta, az meg ugyan ez, csak fordítva. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...