Brit toplista: kiábrándító rajtot vett a Battlefront II

A Battlefield 1-től és a Star Wars: Battlefronttól is elmaradt a Star Wars: Battlefront II rajtja a briteknél, és valószínűtlennek tűnik, hogy a visszaesést ellensúlyozni tudnák a digitális értékesítések.

Habár az üzletek arra számítottak, hogy a Battlefront II rekordokat döntöget majd az Egyesült Királyságban, a legutóbbi eladási toplista alapján ez nem történt meg, sőt: a játék első heti eladásai 50 százalékkal múlták alul a Battlefield 1, és 61 százalékkal a Star Wars: Battlefront rajtját. Érdemes megjegyezni persze: a brit toplista csak a dobozos eladásokkal kalkulál, miközben a digitális értékesítés egyre nagyobb teret nyer magának, az EA korábbi adatai alapján nem valószínű azonban, hogy egy ekkora kiesést pótolni tudnak az online vásárlások.

A toplista élén továbbra is a Call of Duty: WWII csücsül, míg a harmadik helyezettünk a FIFA 18 lett. Egyébként is sok újoncunk volt a héten: noha a Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon jócskán lemaradt az eredeti Sun & Moon eladásaitól, bővített kiadásoktól nem olyan rossz az a negyedik és ötödik hely. Eközben a The Sims 4 konzolos változatai hetedik helyre juttatták a címet, míg az L.A. Noire új kiadásainak egy nyolcadik helyre futotta. A LEGO Marvel Super Heroes 2 éppen összehozta a tizedik helyet, míg a Skyrim VR-változata a tizenkilencedik helyet csípte meg.

 1. Call of Duty: WWII
 2. Star Wars: Battlefront II
 3. FIFA 18
 4. Pokémon Ultra Sun
 5. Pokémon Ultra Moon
 6. Assassin's Creed: Origins
 7. The Sims 4
 8. L.A. Noire Remastered
 9. Super Mario Odyssey
 10. LEGO Marvel Super Heroes 2
 11. Need for Speed: Payback
 12. Gran Turismo Sport
 13. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
 14. Grand Theft Auto V
 15. Forza Motorsport 7
 16. Forza Horizon 3
 17. Sonic Forces
 18. Wolfenstein II: The New Colossus
 19. The Elder Scrolls V: Skyrim VR
 20. PlayStation VR Worlds
51 komment - szólj hozzá!