GC 2018: Még több infó a Left Alive-ról

  • Írta: zoenn
  • 2018. augusztus 24.
  • Képek
Link másolása
Megeredt a Square Enix nyelve a tavalyi TGS-en leleplezett Left Alive-ról, amely részben fedezékharcos TPS, de mechákat is vezethetünk, valamint a túlélőhorror-elemek sem hiányozhatnak. Néhány kép is érkezett róla.

A történet szerint egy szomszédos állam minden előjel nélkül támad az országunk egyik határvárosára. Az ellenség nemcsak a katonákat mészárolta le, hanem a polgári lakosságot is. Így nyit a tavalyi Tokyo Game Shown leleplezett Left Alive.

A Front Mission-univerzumban játszódó sztori három karakterre koncentrál: az egyikük egy fiatal, de tapasztalatlan katona, a másik egy veterán Wanzer-pilóta. Végül kapunk egy egykori katonanőt is, aki már rendőrként teljesít szolgálatot, és akinek a múltjában súlyos trauma következett be.

A Left Alive egy külső nézetes shooter, a szereplők mindig váltják egymást. Olykor fedezékharcos TPS - rengeteg taktikai lehetőséggel -, máskor viszont egy Wanzer (mech) botkormánya mögé ülünk. A lőszer korlátozott, így alaposan meg kell fontolnunk a következő lépésünket. Máskor különféle cuccokat is craftolhatunk a megszerzett nyersanyagokból: például Molotov-koktélokat, csapdákat vagy egy olyan szonárt, amely megmutatja az ellenség helyzetét. A mechákon négy hely van a fegyvereknek, ezeket bármikor lecserélhetjük.

A pályákat úgy alakították ki, hogy az ellenfelek elkerülhetők és néhány puzzle-elem is bekerült a kalapba. A nagyfokú szabadság már a fejlesztés elején is komoly szempont volt. Minden pályán vannak mellékküldetések is, főként a bajba jutott civileken segítünk majd. Lesznek több választási lehetőséggel kecsegtető párbeszédek is. Ellophatjuk az ellenség Wanzereit, bemasírozhatunk velük a táborukba, és nagy felfordulást okozhatunk.

Komoly morális döntésekkel is szembesülünk. Van, amikor messziről látjuk, hogy az ellenség népirtást végez - rajtad áll, hogy megmented-e az embereket, vagy hagyod őket meghalni. Minden civilnek saját motivációja és háttérsztorija van, cselekedeteinktől függően csatlakozhatnak hozzánk.

A Left Alive PC-re és PS4-re készül. Megjelenési dátum még nincs, de szeptemberben új infók jönnek.

2.
2.
silkgoat
1.
1.
crytek
PC, Ps4... Hm akkor csak az lehet hogy összekeverték a ps3as képekkel mert ez 6-7 éves visszafejlődés...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...