Cyberpunk 2077 - a lengyel versenyhivatal vizsgálja

A Cyberpunk 2077 több halasztás utáni megjelenése nagyot szólt, többféleképpen is. A lengyel versenyhivatal is felfigyelt a játék körüli botrányra, ezért górcső alá fogja venni, hogy a CD Projekt RED mit tesz a helyzet rendezéséért.

A Cyberpunk 2077 tavaly év végi megjelenése tökéletesen prezentálta, hogy minden érmének két oldala van. Míg egyrészt nyolcmilliós előrendelésekről, 13 millió eladott példányról, jutányosabb dolgozói bónuszokról beszélhettünk, addig másrészt bezuhanó részvényekről, játék-visszaváltásokról, valamint perekről az Atlanti-óceánon innen és túl. Izgalmas egy december volt, na! A lengyel fejlesztőcsapat pedig még most sem lélegezhet fel.

Felkerültek ugyanis a lengyel verseny- és fogyasztóvédelmi hivatalának (UOKiK) térképére is. Ahogy a Dziennik Gazeta Prawna üzleti magazin írja, a hivatal vizsgálni fogja a Cyberpunk 2077-et: hogy mi a helyzet vele, mi okozza a felzúdulást, és hogy a fejlesztők tartják-e a magukat az ígéreteikhez, tényleg helyrehozzák-e a játékban felmerülő hibákat.

Az újságban egy ügyvédi iroda képviselőjét is megszólaltatják, aki szerint a CD Projekt RED a megjelenés óta hiába tesz meg mindent a Cyberpunk 2077 helyzetének normalizálásáért, az igyekezet önmagában nem menti meg őket attól, hogy rájuk süssék a „tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat” elkövetésének bélyegét.

Ha a lengyel versenyhivatal vétkesnek találja a fejlesztőket, vagy azt tapasztalják, hogy nem tesznek eleget a problémák kijavításáért, akkor akár a stúdió éves bevételének 10 százaléka is bánhatja – ennyinek ígérkezik ugyanis a rájuk kiszabható büntetés.

219 komment - szólj hozzá!