Brit toplista: Mario és Bowser letarolt mindenkit

Aratnak mostanában a Nintendo Switch játékai az Egyesült Királyságban, így nem meglepetés, hogy a Super Mario 3D World + Bowser's Fury az első helyen kötött ki. Az már jóval érdekesebb, hogy a játék jócskán túlszárnyalta az eredeti premierjét is.

Nem is volt kérdés, hogy a Super Mario 3D World + Bowser's Fury trónolhat majd ezúttal a brit toplistán. Az eredetileg Wii U-ra kiadott játék minden predikciót túlszárnyalt, hiszen amellett, hogy az év eddigi legnagyobb premierjét hozta, a nyitóhetében majdnem háromszor annyi (180 százalékkal több) dobozos példány fogyott el belőle, mint az eredeti, 2013-as változatából. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy nyolc évvel ezelőtt kimondottan aprócska volt a Wii U felhasználóbázisa, ráadásul épp a Super Mario 3D World premierje napján jelent meg a PlayStation 4 is.

Az elmúlt hét másik jelentősebb premierjét a Little Nightmares II képviselte. A Tarsier Studios és a Bandai Namco hátborzongató kalandja a hetedik helyezést csípte el a listán. A játék egyébként PlayStation 4-en volt a legnépszerűbb (innen érkezett az eladások 43 százaléka), de nagyot futott Nintendo Switchen is (37 százalék). Az Xbox One tulajdonosai feleltek az eladások 18 százalékáért, míg a maradék 2 százalékot a PC-s tábor adta ki. Érdemes ismét kihangsúlyozni persze, hogy a lista a dobozos eladásokról szól, vagyis nem számlálja a digitális vásárlásokat.

  1. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  2. Animal Crossing: New Horizons
  3. FIFA 21
  4. Spider-Man: Miles Morales
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Call of Duty: Black Ops - Cold War
  7. Little Nightmares II
  8. Minecraft (Switch)
  9. Assassin's Creed: Valhalla
  10. Ring Fit Adventure
11 komment - szólj hozzá!