Brit toplista: Mario és Bowser letarolt mindenkit

  • Írta: szlav
  • 2021. február 15.
  • Toplista
Link másolása
Aratnak mostanában a Nintendo Switch játékai az Egyesült Királyságban, így nem meglepetés, hogy a Super Mario 3D World + Bowser's Fury az első helyen kötött ki. Az már jóval érdekesebb, hogy a játék jócskán túlszárnyalta az eredeti premierjét is.

Nem is volt kérdés, hogy a Super Mario 3D World + Bowser's Fury trónolhat majd ezúttal a brit toplistán. Az eredetileg Wii U-ra kiadott játék minden predikciót túlszárnyalt, hiszen amellett, hogy az év eddigi legnagyobb premierjét hozta, a nyitóhetében majdnem háromszor annyi (180 százalékkal több) dobozos példány fogyott el belőle, mint az eredeti, 2013-as változatából. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy nyolc évvel ezelőtt kimondottan aprócska volt a Wii U felhasználóbázisa, ráadásul épp a Super Mario 3D World premierje napján jelent meg a PlayStation 4 is.

Az elmúlt hét másik jelentősebb premierjét a Little Nightmares II képviselte. A Tarsier Studios és a Bandai Namco hátborzongató kalandja a hetedik helyezést csípte el a listán. A játék egyébként PlayStation 4-en volt a legnépszerűbb (innen érkezett az eladások 43 százaléka), de nagyot futott Nintendo Switchen is (37 százalék). Az Xbox One tulajdonosai feleltek az eladások 18 százalékáért, míg a maradék 2 százalékot a PC-s tábor adta ki. Érdemes ismét kihangsúlyozni persze, hogy a lista a dobozos eladásokról szól, vagyis nem számlálja a digitális vásárlásokat.

  1. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  2. Animal Crossing: New Horizons
  3. FIFA 21
  4. Spider-Man: Miles Morales
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Call of Duty: Black Ops - Cold War
  7. Little Nightmares II
  8. Minecraft (Switch)
  9. Assassin's Creed: Valhalla
  10. Ring Fit Adventure
8.
8.
Ooorky
#7: Mármint "nem én vagyok az első"?
4.
4.
#2: Elvileg egy jól sikerült BotW2 és egy újabb gép is tervben van, szóval én nem adtam fel a reményt. Amúgy + mindezek mellett tanusíthatom, hogy jók a Wii U játékok és ezt igazolja is, hogy a nagyobb darabszámban eladott Switch játékosai is kajálják. Mondjuk a SM 3D Worldöt elkúrták, mert hiába fut gyorsabban a karakter, ugyan az a 720p a grafika, de Switch-en anomáliák és mozgó textúrák vannak a háttérben, miközben a Wii U verziót elindítva nincs ilyen és az van az elejére kiírva, hogy Nintendo Ⓒ 2013... A Bowser's Fury pedig nice addon a mindig jól teljesítő Mario Team-től, de romokban van a felbontás és nem egy remaster addonként szeretném látni, hogy újra 3D-ben és hozzáadásként open world stílusban vág neki Mario a klasszikus értelemben vett élményeinek, hanem inkább egy full release képében valami jobb gépre, mint a Switch.
3.
3.
Ooorky
#2: N-nek nem szokása félkész bugokkal teli exkluzívokat kidobálni, mint az S-nek így sokkal tovább tart míg 1-1 játék elkészül.
Meg ha a kész produktum nem éri el a megfelelő minőséget akkor is kukában végzi, mint a Metroid Prime 4.
2.
2.
p3ti
Semmi bajom az N -el, nekem is van Switchem. De nekem egyre jobban szemet szúr hogy szinte a Wii U port állományból él a gép...ideje lenne nekik valami nagyobb újdonságot villantaniuk ami a belsős Exc. játékaikat illeti.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...