Ismét FPS-szerepjátékot teasel az inXile

A korábbi álláshirdetésekből már sejthettük, hogy a Wasteland 3 alkotói a Fallout nyomdokain haladva belsőnézetű szerepjátékon dolgoznak, most pedig a csapat gyakorlatilag minden kételyünket eloszlatta ezzel kapcsolatosan.

Már gyakorlatilag mérget vehetünk arra, hogy a Wasteland 3, a The Bard's Tale IV és a Torment: Tides of Numenera fejlesztői jókora kitérőt tesznek a következő játékukkal, legalábbis a perspektívát illetően.

Az év elején a stúdió álláshirdetései közt bukkantunk rá néhány olyan leírásra, melyek szerint a csapat olyan szakembereket keresett, akik jártasok a pörgős, belsőnézetű akciójátékokban. Ennek nyomán nem volt nagy detektívmunka kikövetkeztetni, hogy az inXile megirigyelte a Fallout-széria, a The Outer Worlds, vagy éppen a Cyberpunk 2077 játékstílusát, így a következő alkotásuk valamiféle FPG-RPG hibrid lehet.

Nos, ezt a minap a stúdió gyakorlatilag meg is erősítette, habár nem egy hivatalos közlemény formájában. Az Xbox (amely 2018 óta az inXile anyavállalataTwitteren osztott meg egy aprócska posztot, amelyben gyakorlatilag arról kérdezték a játékosokat, hogy miféle játékba kezdenének bele legközelebb. Az inXile erre a tweetre a "NEW+FPS+RPG" kombót reagálta, nyilvánvalóan nem véletlenül.

Azoknak sem kell csüggedniük, akik jobban kedvelik a hagyományos, felülnézetes cRPG-ket, hiszen alig néhány hét múlva, június 3-án megérkezik a Wasteland 3 első kiegészítője, a Rangers of Steeltown.

10 komment - szólj hozzá!