Az Overwatch 2 producere is otthagyja a Blizzardot

  • Írta: szlav
  • 2021. szeptember 22.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Az Activision Blizzard zaklatási botránya és az azt követő perek egyre nagyobb hullámokat kavarnak, a vállalat fejlesztőcsapatai pedig sorra veszítik el a vezetőiket. Ezúttal az Overwatch 2 producere, Chacko Sonny nyújtotta be a lemondását.

Amikor esik, akkor szakad, mondaná az Activision Blizzard helyzetére az angol. Az óriási kiadó-fejlesztőt övező botrány egyre nagyobb méreteket ölt, és habár az elmúlt hónapokban többnyire olyan nevek távoztak a vállalattól, akiknek a vádak szerint valamiféle módon közük lehetett a perek tárgyához, úgy tűnik, már mások is készen állnak arra, hogy elhagyják a süllyedő hajót. Nemrég számoltunk be arról, hogy az egymásra tornyosuló perek és vizsgálatok közepette Claire Hart, a cég jogi igazgatója is lemondott a posztjáról, a legújabb fejlemények szerint pedig az Overwatch 2 vezető producere és a vállalat alelnöke, Chacko Sonny is máshol képzeli el a jövőjét.

A Bloomberg jelentése szerint Sonny múlthét pénteken nyújtotta be a lemondását anélkül, hogy magyarázatot adott volna a döntésére. A Blizzard új vezetőpárosa, Jen Oneal és Mike Ybarra megköszönték a csapatvezető fejlesztő öt évig tartó gondos munkáját, Sonny pedig hasonlómódon megköszönte a kollégáinak, hogy velük dolgozhatott. Habár a volt producer távozásának hátterét és pontos részleteit nem ismerjük, több névtelen blizzardos alkalmazott is arról számolt be a Bloombergnek, hogy Sonny egy mélyen tisztelt vezető volt, aki ellen a tudomásuk szerint nem érkeztek vádak.

Az elmúlt események után joggal merülhet fel a kérdés: miféle hatással lesz mindez az Overwatch 2 alakulására? Érdemes ugyanis megemlíteni, hogy Chacko Sonny távozását megelőzve idén áprilisban Jeff Kaplan is elhagyta a Blizzardot, az az úriember, akit évekig az Overwatch atyjának tekinthettünk. A Blizzard közleménye szerint (via Kotaku) az online lövölde folytatását készítő brigád remekül halad a munkálatokkal, a fejlesztés pedig már az utolsó stádiumban van. Az Overwatch League döntőjéhez közeledve hamarosan többet is megtudhatunk a játékról - a kompetitív oldalról egyébként ez különösen izgalmas lehet, hiszen az OWL következő szezonját már az Overwatch 2-ben játsszák a profi csapatok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...