Felmondott a Blizzard jogi igazgatója

Úgy tűnik, Claire Hart nem állt rá készen, hogy a bíróságon is kiálljon az Activision Blizzard mellett. A játékóriás jogi igazgatója lemondott a posztjáról, éppen akkor, amikor újabb jogi vizsgálatok indultak a vállalattal szemben.

Amikor már azt hinnénk, hogy nem lehet súlyosabb a Blizzard-botrány, az újabb fejlemények minduntalan ránk cáfolnak. A nagy múltra visszatekintő fejlesztőstúdió idén nyáron került kereszttűzbe, miután Kalifornia állam polgárjogi ügynöksége két év vizsgálat után beperelte a vállalatot, mégpedig szexuális visszaéléssel, zaklatással és diszkriminalizációval kapcsolatos vádakkal. A kezdeti pereket újabb perek, dolgozói tüntetések és óriási médiabotrány követték, melynek eredményeképp számos alkalmazott elhagyta a stúdiót, köztük a Blizzard addigi elnöke, J. Allen Brack is

A napokban azonban újabb fordulatot vett az ügy, ugyanis színre lépett az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága is, vizsgálatot indítva a vállalat ellen (via GamesIndustry.biz). A nyomozás elsődleges célja az, hogy kiderítsék, az Activision Blizzard megfelelő módon tájékoztatta-e a befektetőit a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakról, illetve hogy a vállalat vezetősége megfelelően kezelte-e az ezzel kapcsolatos intézkedéseket. Az eljárás miatt egyébként az Activision Blizzard vezérigazgatóját, Bobby Kotickot is beidézték.

Nyilvánvaló tehát, hogy a Activision Blizzardnak erős képviseletre van szüksége a bíróság előtt, a vállalat jogi igazgatója azonban bedobta a törölközőt. Claire Hart több mint három éven át dolgozott a játékóriásnál, előtte pedig tíz évet töltött a Google csapatánál, ez az egyre magasabbra tornyosuló botrány azonban láthatóan neki is túlságosan soknak bizonyult. Hart a LinkedIn-profilja szerint szeptember 17-én hagyta ott a munkahelyét, és habár a saját elmondása szerint megtisztelve érezte magát, hogy a Blizzardnál dolgozhatott, és hálás azért, hogy ennyi nagyszerű kollégát ismerhetett meg, jelenleg mégis egy rövid szünetre van szüksége a folytatás előtt.

5 komment - szólj hozzá!