Brit toplista: nem kezdett jól a Back 4 Blood

A múlt hét legnagyobb megjelenése, a Left 4 Dead szellemi utódja, a Back 4 Blood volt, mégsem sikerült jól a kooperatív zombivadászat rajtja, mert még a dobogóra sem tudta felverekedni magát a játék.

Változatlan maradt a múlt heti dobogósok sorrendje, vagyis a FIFA 22 ezúttal sem talált legyőzőre, az újonnan érkezők pedig nem sok vizet zavartak, így a dobogó második fokára a Far Cry 6 ért oda, míg a bronzérmet a Metroid: Dread csípte meg.

Ez azt is jelenti, hogy a múlt héten megjelent Back 4 Blood nem tudott nagyot szólni, és csak a negyedik helyig tudta feltornázni magát. A Left 4 Dead örökösének hírneve azonban arra elegendő volt, hogy megjelenésével gyakorlatilag azonnal földbe döngölje az augusztusban megjelent, hasonló kooperatív élményt kínáló Aliens: Fireteam Elite-et.

A Cold Iron Studios játéka egy időben még simán hozta a 10 ezer feletti játékosszámokat, sőt, a csúcson 15 500-an is Alien-vadászatra adták a fejüket. Aztán megérkezett a Back 4 Blood, és jelenleg az is csoda, ha sikerül elérni az 1000 körüli játékosszámot. Persze ebben az is benne van, hogy a premier óta meglehetősen lassan csordogálnak a játékhoz az újdonságok, és így nehéz fenntartani a játékosok érdeklődését.

Érdekesség, hogy a Marvel's Spider-Man: Miles Morales visszalengett a legjobb tíz közé - jelenleg a hatodik helyen -, de a Ratchet & Clank: Rift Apart is új erőre kapott, és feltornázta magát a tizenkettedik helyig. Múlt héten volt még egy új megjelenés, a Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles, de az anime rajongókat megcélzó játéknak nem sikerült bekerülnie a legjobbak közé.

  1. FIFA 22
  2. Far Cry 6
  3. Metroid Dread
  4. Back 4 Blood
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  7. Minecraft (Switch)
  8. Animal Crossing: New Horizons
  9. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  10. Grand Theft Auto V
7 komment - szólj hozzá!