Brit toplista: az élen rajtolt az Elden Ring

  • Írta: fojesz
  • 2022. február 28.
  • Toplista
Link másolása
Menetrendszerűen tarolta le a brit toplistát az Elden Ring, amely az év harmadik legjobb rajtját hozta össze az Egyesült Királyságban. A GRID Legends ugyanakkor lényegében észrevehetetlen volt, a legjobb tíz közé sem került be.

Kapásból a brit toplista élén nyitott a From Software legújabb játéka, az Elden Ring, amely az eddigi legjobb rajtot vette a Souls-játékok között, miután 26 százalékot vert rá az eddigi csúcstartóra, a Dark Souls III-ra - és ez még csak a dobozos eladások különbsége, hiszen a brit toplista továbbra is csak ezekkel számol.

Az Elden Ring ezenkívül az év harmadik legjobb nyitányát hozta össze a Pokémon Legends: Arceus és a Horizon: Forbidden West után - ezek egyébként továbbra is az élbolyban tanyáznak, az előbbi a harmadik, az utóbbi a második helyet csípte meg a legutóbbi listán. A Dying Light 2: Stay Human a hetedik helyre csúszott vissza eközben, míg a GTA-trilógia újrázása visszaküzdötte magát a legjobb tíz közé. Érdekesség, hogy a GRID Legends látványosat hasalt, legalább a brit toplista alapján: mindössze a tizennyolcadik helyre futotta neki az első héten.

  1. Elden Ring
  2. Horizon: Forbidden West
  3. Pokémon Legends: Arceus
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. FIFA 22
  6. Call of Duty: Vanguard
  7. Dying Light 2: Stay Human
  8. Animal Crossing: New Horizons
  9. Minecraft (Switch)
  10. Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
18.
18.
HMoody
#17: Nem vontam kétségbe, hogy jó, ha szereted. Sok ember szereti és nincs is ezzel baj. Nekem a kettős mércével van bajom.
17.
17.
Fata Morgana
#16: Pedig nagyon is igaza van!
Jómagam a DS1-2-3 + Bloodborne, Sekiro-val eltöltött időm karcolja az 5 ezer órát és most az Elden Ringet játszva egyszer sem fogott el olyan érzés hogy ez egy újra skin-ezett játék lenne.
Már csak azért sem mert ez a FromS. első ilyen grandiózus rpg-je "SPOILER ALERT" A játék mérete vetekszik a Skyrim5-vel, igen vannak olyan elemek amelyek jól működtek az eddigi játékaikban, és nagyon jó ezen dolgokat egybe gyúrva látni, és így játszani ebben a formában. Végül is fogalmazhatunk úgy hogy teljesen új koncepciót kaptunk ami letisztult, és még többen szeretik mint az előző FromS játékokat.
Bátran mondom (akár 1000x) nekem az évtized játéka, szerintem bármely díjátadón meg fogja állni a helyét.
16.
16.
HMoody
#15: Tehát most elmondtad, hogy más környezetbe helyezve a korábbi játékok játékmenetét, legtöbb tulajdonságát (és még a HUDot is átveszi). Én is ezt mondtam. :D
Nincs ezzel semmi baj. Sőt azt is elfogadom, hogy alapból a souls játékok jobbak (bár ez erősen szubjektív állítás), mint pl az AC-k. De ne legyünk már annyira álszentek, hogy kettős mércét állítva megpróbáljuk előadni, hogy ez teljesen különbözik attól, amit az Ubi csinál. Mert nem az.
15.
15.
DragonBleacPiece
#13: Nem szeretnem ha a fogalmatlansagod miatt valaki ugyanezt elkezdene szajkozni,mert koze nincs a ket dolognak egymashoz. Az elden ring nem egy reskin. Soha ilyen szep grafika meg nem volt a korabbi souls jatekokban,amirol te beszelsz azok a visszatero elemek minden souls jatekban,a kozepkorias atmosufera,varromok,mocsarak, magas npck,stb. Ez nem reskin. Evrol-evrol az ubisoft kiadja ugyanazt a jatekot,mas tortenelmi kornak alcazva. Az elden ring a korabbi jatekok legjobb tulajdonsagait felcsippenti ket ujja koze,ovatosan es vigyazva,es pontosan a helyere illeszti az uj jatekaban.
14.
14.
Venator
#12: Ide vele! Jo is lenne es van benne potencia
13.
13.
HMoody
#1: Páratlan? :D Sosem láttunk még souls játékokat! :D
Elhiszem, hogy jó, csak utána ne merje senki az ubit kritizálni, hogy reskinezik a játékaikat. ;)
12.
12.
Ganzer
#11: Lehetne nyílt világú, nagyobb városokkal, katedrálisokkal, néhol falvakkal, mocsár stb stb. De akár elteleportálva néha valami lovecraft szerű idegen világba pl. A képregényeket is olvasva/látva szerintem bőven lenne benne potenciál/lore ahhoz hogy "kinyíljon a világa".
11.
11.
Venator
#10: Nem biztos hogy jól állna neki a nyílt világ. Akkor már inkább legyen hosszabb több titok felfedezes stb de nem tudom lehet müködne. Csak a gotikanak jol all a kicsit klausztrofób hangulat de ha váltogatják pl egy hosszú linearis palyarész után kinyílik a tér az jól néz ki. Mondjuk a bloodborne pont ilyen
10.
10.
Ganzer
#9: Én is így vagyok vele. A Bloodborne a viktoriánus Lovecraft szerű kozmikus horror settingjével megvett kilóra. Abból el tudnék viselni egy ilyen nyílt világú második részt.
9.
9.
Stark666
Eleinte nehezen szippantott be a játék , de már egyre jobban élvezem . Tényleg csak ajánlani lehet. Bár még mindig a Bloodborne a legjobb , de egy előkelő 2 . helyet , megérdemel az Elden Ring :D
8.
8.
Venator
#1: Igen tényleg grandozus és páratlan lett hihetetlen sok felfedezni valo és titok van benne.Mindig meg tud lepni. Confessoral vagyok strenght build,heavy zweihandler+13-asal ütom a bossokat. A masodik legjobb játék számomra. Az első a Bloodborne bár kiseb játék de annak a harcrendszere a fegyverek átváltozása meg a hangulat jobb. Bar az Elden Ring meg olyan mintha a saját végtelen történetemben lennék,nagyon szeretem azt a filmet az Elden Ring a Végtelen Törtenet j atekvaltozata.
7.
7.
habo
#6: Így van!
Shadow warriors 2 egy semmi volt az 1 hez képest.Talán a 3 játszható de az első részt nem fogja űberelni az biztos.
6.
6.
Jarl Balgruuf
#5: Magára találhatna a sorozat, de nem tudok lelkesedni a legutobbiak után.
Babylons fallt valahogy érdektelenség veszi körül, Shadow warriors 2 meg annyira gagyi volt a jól sikerült 1 után így nehéz bízni a 3ban.
5.
5.
Parano1d
#4: Trollkodjál csak.. a Gran turismobol eddig 80 millió példány kelt el. (6 rész alatt nyilván). Szerinted van esélye bekerülni a top 3-ba nyitó hétvégén???
Nyilván nincs.
4.
4.
Jarl Balgruuf
#3: Oké, és a jobbnál jobb játékok majd ezek után jönnek?
3.
3.
Parano1d
#2: Biztos hogy változni fog, folyamatosan jönnek a jobbnál jobb játékok.
Csürörtök:Babylon's Fall
Péntek:Gran Turismo 7
És akkor a a holnap megjeleneő ELEX 2-t, és Shadow warrior 3-at még meg sem említettük, amik kissebb címek, de a nyitó hétvégén azért oda piszkálhatnak még.
2.
2.
nemfontos
van egy tippem hogy az első három hely nem nagyon fog változni a következő hetekben, legfeljebb egy kis előzés a dobogón.
1.
1.
Fata Morgana
Erre mondják hogy nem véletlen, méltán megérdemli a játék.
Az Elden Ring páratlan game ilyen grandiózus fantasy rpg csak 10 évente egyszer jön, ki ne hagyja senki.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...