Mi újság a System Shock 3-mal?

  • Írta: fojesz
  • 2022. március 13.
  • Hír
Link másolása
A hányatott sorsú projekt körül továbbra is sok a bizonytalanság, és nem túl jó jel, hogy a fejlesztést elkezdő OtherSide Entertainment sem tud fejleményekkel szolgálni. Warren Spector állítja: két éve nyúltak hozzá a játékhoz utoljára.

A System Shock-rajongók 2015-ben kapták meg a várva-várt bejelentést: készül a System Shock 3, ráadásul a Warren Spectort is soraiban tudó OtherSide Entertainment dolgozik rajta. A projekt akkor csúszott félre, mikor a kiadói teendőket ellátó Starbreeze a pénzügyi problémái miatt lemondott a játék jogairól a fejlesztők javára. Később az OtherSide háza tájáról is rossz híreket lehetett hallani, majd eljutottunk 2020 májusáig, amikor is a kínai Tencent bejelentette, hogy megszerezte a folytatás elkészítésének jogait.

Az óriásvállalat már akkor sem részletezte, hogy pontosan mik a tervei, így nem volt egyértelmű, hogy az OtherSide-dal karöltve fejeznék-e be a projektet, vagy esetleg teljesen újrakezdik azt. Az igazán rossz hír az, hogy azóta sem lettünk okosabbak, sőt Warren Spector a minap adott egy interjút a GamesBeatnek, amely alapján úgy tűnik, hogy nem is nagyon van fejlemény az ügyben: "Kiadtunk egy közleményt tavaly, egyelőre nincs mit mondani a témában" - mondta Spector, mikor a System Shock 3-ról kérdezték. "A Tencent viszi tovább a sorozatot, rajtuk múlik, hogy elmondják, amit el akarnak mondani. Én nem sok felvilágosítást tudok adni. 2018-ban és 2019-ben dolgoztunk a játékon, ennyi volt."

Vagyis Spector nyilatkozata alapján esélyes, hogy a Tencent nélkülük készíti el a folytatást, de amíg a kínaiak nem jelentenek be semmit hivatalosan, nincs miről beszélni. A jó hír az, hogy legalább a sorozatváltozat sínen van.

3.
3.
crytek
Jön az 1 remakeje az a lényeg
2.
2.
Extol
Hát ez inkább gyászhír.
1.
1.
markoci555
az ott 2 éve meg is döglött, mindegy ki vette meg, innen hogy nincs benne az eredeti alkotója, nem igazán érdekel
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...