Messze van még a Hitman-csapat James Bond-játéka

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 1.
  • Hír
Link másolása
Az IO Interactive legfrissebb üzleti jelentése szerint csendes évek várnak a stúdióra, miközben aktívan dolgoznak a következő nagy dobásaikon. Néhány évig még nem érdemes a Project 007 megjelenésére számítanunk.

A 2016-ban rebootolt Hitman-sorozat új trilógiáját hatalmas sikerként könyvelhette el az IO Interactive, a vonalkódos bérgyilkos történetei után viszont valami egészen másba vágja a fejszéjét a stúdió. Ezekre az újdonságokra azonban egy darabig még várnunk kell, a vállalat legutóbbi üzleti jelentése (via VGC) arra enged következtetni, hogy legkorábban csak 2025 második felében jelenhet meg a következő nagy dobásuk.

"Volt néhány igazán erős, jelentős bevételt és profitot termelő évünk, hála a Hitman 3-nak -- jó esély van rá azonban, hogy a bevételeink a következő néhány naptári évben visszaesnek majd. Ez az előttünk álló hosszú produkciós időszaknak köszönhető, amely megelőzi a következő nagy címünk megjelenését. -- Hogy egész pontosak legyünk, az előrejelzések szerint a 2024-es és 2025-ös üzleti éveket érintheti majd ez a visszaesés" - közölte a befektetőkkel az IO Interactive.

A fentiekből tehát nem nehéz kitalálnunk, hogy a stúdió következő nagy dobása, a Project 007 néven emlegetett trilógiaindító James Bond-játék is csak a 2025-ös naptári év második felében, kerül majd a piacra. A dán fejlesztőbrigád egyébként a közelmúltban komoly terjeszkedésbe kezdett, tavaly áprilisban egy új irodát is nyitottak, mégpedig Barcelonában. Habár jelenleg jó eséllyel a spanyol kirendeltség is a Project 007-et támogatja, a stúdió vezérigazgatója, Hakan Abrak tavaly azt is elhintette, hogy egy másik titkos "álomprojekt" is készül a színfalak mögött. A néhány helyen csak Project Dragon címmel emlegetett újdonság a pletykák szerint jócskán eltér majd az IO Interactive legutóbbi játékaitól, de ezt már a kódnevéből is kitalálhattátok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...