Amerikai toplista: a Call of Duty: Modern Warfare II-é volt a hónap Amerikában

  • Írta: RangerFox
  • 2022. november 17.
  • Toplista
Link másolása
Az NPD Group közzétette az USA októberi játékeladási toplistáját, melyen a Call of Duty: Modern Warfare II nem talált legyőzőre. A hardverek között a Sony konzolja diadalmaskodott.

Az NPD Group menetrendszerűen közzétette az októberi játék- és hardvereladások eredményeit Amerikából. A videojátékos piac összesen 4,3 milliárd dolláros forgalmat generált az országban, ami ugyan kiemelkedően magas érték az inflációt és az egyéb tényezőket tekintetbe véve, ugyanakkor a 2021-es év hasonló időszakához képest csak stagnálást jelent ez a szám.

Ebből a szoftvereladások 3,7 milliárd dollárt tettek ki (ez 2 százalékos emelkedés éves szinten), míg a hardvereladások 424 milliót: hiába javultak számottevően az ellátási láncok, és egyre több PlayStation 5 érhető már el a boltok polcain, 10 százalékkal zsugorodott éves szinten ez a terület.

Az új játékok közül a legkelendőbb a Call of Duty: Modern Warfare II, a dobogó alsóbb fokaira pedig a Gotham Knights, valamint a FIFA 23 fért fel. Érdekesség, hogy a Persona 5 is odaért a toplista hetedik helyére, ami egy ilyen rétegjátékhoz képest figyelemreméltó teljesítmény - ehhez persze nagy segítség volt az új platformokon való megjelenés. A teljes toplista lentebb tekinthető meg.

1. Call of Duty: Modern Warfare II
2. Gotham Knights
3. FIFA 23
4. Madden NFL 23
5. NHL 23
6. Mario + Rabbids: Sparks of Hope
7. Persona 5
8. NBA 2K23*
9. Bayonetta 3*
10. Elden Ring
11. Mario Kart 8*
12. Splatoon 3*
13. Minecraft
14. Star Ocean: The Divine Force
15. Grounded
16. Dragon Ball: The Breakers
17. PGA Tour 2K23*
18. Nintendo Switch Sports*
19. NieR Automata
20. Super Smash Bros Ultimate*

*A digitális eladásokat nem tartalmazza

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...