Brit toplista: nagyot mentek a PlayStation 5-játékok

  • Írta: pandaril
  • 2023. augusztus 3.
  • Biznisz
Link másolása
A konzol árának csökkenésével párhuzamosan ugrott meg az exkluzív játékok lemezeinek eladása, igaz, a top 10-be így sem került be egyik cím sem. Nézzük, hogy alakultak a nem reprezentatív eladások!

Mint minden héten, úgy most is közölték a brit lemezes eladások számait. Mint mindig, úgy most is érdemes figyelembe venni, hogy ezek a számok bár érdekesek, nem reprezentatívak, hisz egyetlen ország játékeladásainak egyetlen szeletét, a fizikai példányos eladást jelzik.

A PlayStation 5 árának csökkenése igen komolyan meglendítette az exkluzív címek eladását. A Marvel's Spider-Man: Miles Morales eladási számai 345%-ot emelkedtek, a Gran Turismo 7-é 237%-ot, a Forspokené pedig 84%-ot. Mindhárom játék kapható volt a konzol mellé csomagolva, így ezt is érdemes figyelembe venni.

A TOP 10-be viszont egyik Sony-cím sem került bele, itt a Nintendo játékait leszámítva a mutliplatform címek dominálnak, élen a FIFA 23-mal. A Hogwarts Legacy is második helyre ugrott fel, a múlt héten az első helyen nyitó Pikmin 4 pedig a harmadik helyre csúszott. A Tears of the Kingdom, a Mario Kart 8 és a kicsit lejjebb található Minecraft Switch-verziója gyakorlatilag bebetonozódott a saját helyére. A lista "új" szereplője a Lego Star Wars: The Skywalker Saga, ami a 28. helyről a 6.-ra repült fel, a GTA 5 pedig a 12.-ről a 10-re. A Mortal Kombat 11 ennél is nagyobb bravúrt követett el, mivel eddig nem is szerepelt a fizikai eladások listáján, most pedig egyből a 7. helyre került fel. 

1. FIFA 23
2. Hogwarts Legacy
3. Pikmin 4
4. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
5. Mario Kart 8 Deluxe
6. Lego Star Wars: The Skywalker Saga
7. Mortal Kombat 11 Ultimate
8. Minecraft (Switch)
9. Call Of Duty: Modern Warfare II
10. Grand Theft Auto V

2.
2.
Nothing
#1: A cikk elolvasása után várunk vissza...
1.
1.
Animejetix
Igaz a hír! Most nagyot nennek a klasszikus PS exklúzív címek mint például a FIFA 23, a Hogwarts Legacy, a CoD és GTAV!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...