A franchise legsikeresebb játékává vált a Resident Evil 2-remake

  • Írta: szlav
  • 2023. augusztus 4.
  • Biznisz
Link másolása
Eddig is tudtuk, hogy óriási kasszasiker lett a Resident Evil 2 2019-es remake-je, a Capcom azonban most hivatalosan is kijelentette: Leon és Claire kalandjából több példány fogyott el, mint bármelyik másik Resi-játékból.

Több érdekességre is rávilágított a Capcom 2023-as második félévi üzleti jelentése, az egyik legizgalmasabb hír azonban az, hogy a Resident Evil 2 remake-je, amely az 1999-es, fix kamerás túlélőhorrort modern formában álmodta újra, immáron a teljes franchise legsikeresebb játékává vált. A 2019-es játékból eddig 12,6 millió példány fogyott el - ezzel beelőzte a korábbi csúcstartót, a Resident Evil 7-et, amely 12,4 millió kópiát mozgatott meg a piacon.

A japán kiadó és fejlesztőcég azt is elárulta, hogy a széria legújabb része, a Resident Evil 4-remake eddig 4,9 millió példányban talált gazdára, ami szintén gyönyörű szép szám egy alig leárazott, frissen kiadott címtől. A teljes Resident Evil-franchise egyébként világszerte már 146 milliós játékeladással büszkélkedhet.

Természetesen nem csak a zombik tolják a szekeret a Capcomnál. A vállalat történetének legsikeresebb játéka még mindig a Monster Hunter World, amely eddig 19 millió példányban kelt el. A második helyezett a Monster Hunter Rise, amely a nagykonzolos megjelenések után 13 milliós eladással büszkélkedik.

1.
1.
KratoS
Mert tartották az alapkonceptciót.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...