Újabb leépítés történt, ezúttal a Reikon Games-nél

  • Írta: osan
  • 2024. január 26.
  • Gyászhír
Link másolása
A lengyelországi indie stúdió, akiket a Ruiner miatt is ismerhetünk, alkalmazottainak 80 százalékától vált meg - állítja a Kotaku riportja -, így tovább duzzad a leépítéshullám.

A Kotaku összefoglaló riportjában azt nézhetjük meg, hogy eddig milyen cégeket és hozzátevőlegesen hány alkalmazottat érintett a videójáték-ipar legújabb és legrosszabb „trendje”, a leépítéshullám. A riportban tűnik fel egy kisebb indie stúdió is, a Reikon Games.

A lengyelországi cég alkalmazottainak 80 százalékától vált meg az elmúlt időkben, vagyis nagyjából 60-70 embertől. Ugyan ez eltörpül a Microsoft Activision Blizzard leépítésétől, melyben 1900 ember vesztette el a munkahelyét, de azért így sem elenyésző számról beszélünk. Egy volt minőségfelelős így posztolt az esettel kapcsolatban LinkedInen:

A Reikonnál töltött időm lehet, hogy rövid volt, de hihetetlenül hálás vagyok, hogy megismerhettem és dolgozhattam az ottani tehetséges emberekkel, akik közül sokan ugyanúgy érintettek a leépítésben, mint én, és ugyanúgy segítségre szorulnak ezekben az időkben.

Arról sajnos nincs hír, hogy a stúdió miért kényszerült erre a lépésre, de valószínűleg most is az játszhatott kulcsfontosságú szerepet, mint a legtöbb esetben, a nagy mértékű és gyorsaságú növekedés, ami fenntarthatatlannak bizonyult. Nem tudni, hogy a még 2021-ben bejelentett Final Formot ez hogyan fogja befolyásolni.

2.
2.
Zuzmo
#1: Részvényes vagy?
1.
1.
Clayman
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...