A live service játékoké a jövő

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 4.
  • Érdekesség
Link másolása
Napvilágot látott egy felmérés, ami alapján egyértelmű, hogy jelenleg játékfejlesztő stúdiók számára a live service játékok jelentik a jövőt, annak ellenére, hogy ehhez nem áll minden eszköz a rendelkezésükre.

A Griffin Gaming Partners és a Rendered VC közös felmérése során 537 játékfejlesztő stúdiót kerestek meg. A készítők arra voltak kíváncsiak, hogy a kiadók miként látják az ipar jövőjét, milyen típusú játékokkal foglalkoznak, vagy terveznek foglalkozni a közeljövőben.

A felmérésből pedig egyértelműen az derült ki, hogy a stúdiók a live service irányba tolódnak el. Ezek azok a jobbára online játékok, ahol folyamatosan érkezik az újabb és újabb tartalom. Az egyik legfrissebb példa rá a Suicide Squad: Kill the Justice League, de a Destiny 2 vagy éppen a Fortnite is ezek közé tartoznak.

A kérdőív készítői három fontos statisztikát emeltek ki. Az első szerint a stúdiók 65%-a dolgozik jelenleg live service játékon, 30%-a pedig tervez a közeljövőben kiadni ilyet. Ugyanakkor a kiadók közel 70%-a úgy érzi, hogy nincs megfelelő technikai háttere, illetve infrastruktúrája a megfelelő megvalósításhoz.

Ehhez hasonló a harmadik kulcs megállapítás, miszerint a fejlesztés során is várhatóan egyre gyakrabban fognak formabontó megoldásokat alkalmazni. Például ide tartozhat mesterséges intelligencia is, aminek jelenleg a megítélése kissé zavaros.

10.
10.
crytek
#9: Szerintem elég beszédes hogy steamen új címként nincs ott az első 100-ban al time peek 13,459
Bár ennek ellenére még sajnos lehet sikeres
9.
9.
Doomsayer
#8: Közben Németországban meg az Android TV-k főmenüjében a Suicide Squad trailer a háttér. (PS5)

100%, hogy totál csőd az a játék.
8.
8.
koffein
Aha. Majd az emberek pénztàrcàja szavaz, hogy mi a jövô.

Suicide Squad is szépen bedönti a Rocksteady-t. Megérte erre 9évet vārni.
7.
7.
Grabowsky30+
Az olyan mint a kocsiknál a SUV, persze, hogy ez a jövő, mert nincsen más!
6.
6.
IAppearMissing
Semmi baj, van elég játékom így is, ha soha többé nem veszek semmit, akkor sem fogok unatkozni. :)
5.
5.
Chdz
Az a gáz, hogy lassan mindenbe beleakarják súlykolni a monetizációt, ha F2P, ha nem. Egy F2P játékhoz még megértem, az általában olyan is. Van igény SP játékra is, de van igény mondjuk egy fasza looter-shooterre is, csak a fizetős bigy-baszok prioritást élveznek.. Ebbe az irányba tart, ami gáz.
4.
4.
crytek
+ az előfizetős szolgáltatásoké...
3.
3.
zoli12i
A stúdiók és a kiadók szeretnék, hogy ez legyen a jövő. Azért ez fontos!
2.
2.
DragonBleacPiece
maradok a bloodbornenál, gamer vagyok nem fejőstehén
1.
1.
Doomsayer
Nem is veszek, meg nem is játszok ilyen játékokat, úgyhogy maradnak a klasszikus single player cuccok. Nem röviden tudnám fejtegetni, hogy kinek és miért van szüksége ilyen játékokra (üzlet), de nekem biztos, hogy nem kell ez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...