Hamarosan kihagyhatatlan gamer funkcióval bővül a Windows 11

  • Írta: sirdani
  • 2024. február 14.
  • Érdekesség
Link másolása
A Windows 11 Insider Build-ből származó kép alapján hamarosan saját AI meghajtású Super Resolution megoldással jelentkezik majd a Microsoft, mely akár kihívót állíthat a DLSS és a XeSS számára is.

Egyelőre a lent látható képen kívül még nem igazán szivárogtak ki pontos részletek a Microsoft új felskálázási eljárásáról, ám a DLSS, az AMD FSR és az Intel XeSS népszerűsége alapján mindenképpen hatalmas durranásnak számít, hogy pár hónap múlva a Windows 11 már alapból kínálni fog egy valós alternatívát.

Az Auto SR (Super Resolution) névre keresztelt funkcióról azt már biztosan lehet tudni, hogy a gépi tanulással jobb eredményt lesz képes elérni, mint az AMD régebbi FSR 1.0-ás és FSR 2.0-ás megoldásai, ám azt egyelőre homály fedi, hogy miképpen fog teljesíteni a modern FSR 3.0, az XeSS és a DLSS opciókkal szemben. Ugyanígy egyelőre még titok, hogy pontosan milyen specifikus DirectX API-hoz lesz kötve a funkció, kizárólag a DX12-es címeken fog-e működni, vagy támogatja a régebbi verziókat, esetleg az OpenGL és Vulkan alternatívákat is, mint ahogyan az sem világos jelenleg, hogy képes lesz-e kihasználni a modern Nvidia kártyák RT magjait.

A játékok mellett még a filmnézést is alaposan felforgathatja a technológia operációs rendszerszintű felhasználása; ha PC-n a rossz minőségű videókból az AI segítségével valós időben tudunk tűéles felvételeket készíteni, és mindezt egyetlen kattintással, az valószínűleg sokakat fog rávenni a Windows 11-re való átállásra.

1.
1.
Grabowsky30+
Sajnos nem fogom megúszni a win11-re való átállást amikor megjelent felraktam és akkora szar volt, hogy 1nap múlva "sírva" rohanta vissza a 10-hez nem tudom azóta mi a helyzet. Ez sem feltétlenül az ami annyira vonzana benne. De kétségtelen, ha egy olyan laptopon ami nem feltétlenül játékra van kitalálva fog működni pár játék, ennek használatával, biztosan lesznek akiknek ez hasznos lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...