Kiszivároghatott az új Xbox Series X

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 28.
  • Pletyka
Link másolása
A konzol két fő feature-e igencsak szembeötlő: a megszokott monolit ezúttal hófehér, és teljes mértékben hiányzik róla az optikai meghajtó megszokott nyílása.

Ahhoz képest, hogy néhányan már temetik az Xbox-ot, meglepő módon igen sok érdekes, már-már meghökkentő hírt hallani a cég új konzolötleteiről. A kézi, vagy legalábbis hibridkonzol ötletén felül a tavaly kiszivárgott "imádnivalóan digitális" Brooklyn fedőnevű, optikai meghajtó nélkül érkező modellről mondható el a leginkább, hogy felkeltette az emberek érdeklődését úgy negatív, mint pozitív értelemben.

Phil Spencer akkor még azt nyilatkozta, hogy azok a tervek és ötletek már régiek, azóta sok minden változott, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy egy vállalat esetében egy új projekt, ötlet vagy modell elkészítése több hónapos, ha nem éves történet. Ezek alapján mindenki arra számít, hogy az idén novemberre tervezett megjelenésnek megfelelően hamarosan láthatunk valamit ebből az új digitális konzolból.


A fenti képek alapján pedig úgy fest, hogy már a gyártási fázisban járhat a dolog. A legfrissebb szivárgás alapján ez egyértelműen egy fehér Xbox Series X, amiről hiányzik az olvasó. A Brooklyn tervei alapján ezen felül gyorsabb Wi-Fi és Bluetooth kerülhet majd bele, alacsonyabb fogyasztás és jobb hőelvezetés jellemzi majd a revizionált konzolt. Az árról csak találgatni lehet, nem kizárt, hogy az eredeti Series X 500 dolláros árán, vagy az alatt kerül majd a boltok polcaira, amennyiben nem csak egy kukázott kísérletről készített valaki pár gyenge minőségű fotót.

26.
26.
Anonymus11234
#25: Én nem simán játszani szeretek, hanem jó játékokkal játszani.
Márpedig a Hogwarts Legacy mint írtam a hangulatán kívül mindenben közepes.

A párbeszédek mesterkéltek és iszonyatosan műnek hatnak.
A harcrendszer az korrekt. Az open world tevékenységek nagyon egykaptafára épülnek, hamar elunja őket az ember.
A grafika meg a hangulat viszont nagyon jó, csak nem volt elég jó nekem, hogy ne unjam el a játékot.

25.
25.
crytek
#24: Hát ha valaki szeret játszani és skippel egy istenüber hogwartsot az nálam minden csak nem igényesség. De ezért vagyunk mások. Én egy ilyen fasza címet nem skippelek
24.
24.
Anonymus11234
#23: De attól még, hogy valaki mindenevő, lehet igényes. Főleg ilyen dömpingben ami most van.
Itt vagyok én, körülbelül 300-320 olyan játékot tudnék felsorolni, amit végigjászottam életem során amit fel merek vállalni és ezek után úgy érzem, hogy már szinte mindent láttam. Naponta több száz játékon görgetek tovább, mert egyik sem érdekel, nem fog meg bennük semmi. Most vagy 10 játék van a kivánságlistámon, de azokat beosztom az évre.
Nálam nem elég, hogy valami játék legyen, de az a játék fogjon meg, szippantson be és legyen benne valami kreativ dolog. Indie cimeknél én nagyrészt ezeket várom el. Az Ori játékok után pl én már egyik metroidvania játéknál se éreztem azt, hogy azt nekem látni kell, talán most az új Prince of Persianál és gyakorlatilag minden műfajban megvan ez a számomra "definitiv" játék, amit "meg kell ugrania" minden másnak abban a műfajban. Egy teljesen generic mindenben átlagos játékkal én nem játszom. Indie játékoknál alapból dobok minden pixel grafikás cuccot, kivéve azt, ami nagyon megfog valamivel (pl Papaers, Please játékmechanika, Dave the Diver stb.)
AAA kategóriában is hasonló elvárásaim vannak. Egy példával szemléltetve, a Hogwarts Legacyt azért dobtam pár óra után, mert a hangulaton kivül az mindenben egy full közepes játék szerintem.
23.
23.
crytek
#22: Pont ezért "jó" ha majdnem mindenevő vagy. Nem vagy rászorulva a friss címekre nem kell táblázva várni hogy na most ez holnapután jön amaz meg 1 hónap múlva mert a több ezer game miatt így sincs időd semmire nem hogy az újakra.
Bőség zavara level végtelen
22.
22.
Doomsayer
#20: Ezzel én is egyetértek.

Itt ez a sztori: én nagyon szívesen vettem meg az Outcast-et 47€-ért elővételben, mert tudtam, hogy nem csalódok. Nem bántam meg és totál bejön a cucc. Ott is van a Steam értékeklés, hogy nagyon pozitív. Mindez 310 darab értékelés alapján. 310(!) darab! Milyen eladásai lehettek annak a játéknak? 5.000? 10.000? Tuti kevesebb, mint 50.000 minden platformra? Nem tudom, csak kérdezem. All time high player count a Steam-en 1116...? Na most ennél fogva ez a játék, ha tippelnem kéne, még idén Game Pass, PS+, vagy 15€ lesz és alapvetően nagyon gyorsan bundle-zva is lesz és mindenkinél ott fog landolni. Persze akkor majd mindenki látni fogja, hogy jó a cucc... De amennyi jó, meg félbehagyott és el sem kezdett játékom van, amivel játszhattam volna addig, még az is kérdéses, hogy akkor lett volna-e rá időm.

Szóval ugyan ez: ha nem első nap kell az embernek egy játék, akkor előbb utóbb fillérekért is hozzá vágják. És bár én speciel nem azt mondom, hogy örökké várjál, hogy minden fillérekért legyen, de ha valaki létminimumnak és létszükségletnek tartja azt, hogy videojátékokkal játsszon, akkor a nullához közelítő pénzért ezresével állnak rendelkezésre minden időkből a legjobb játékok minden platformra.
21.
21.
delphijos
#20: Na ezzel viszont totál egyetértek. Ha legálisan akar játszani valaki, sose volt ilyen olcsó a gaming ha valakinek kicsi a büdzsé, némi kompromisszum árán. Ha valaki mindent 0 day akar nyomni, és csakis a prémium edition jöhet szóba, az durván zsebbenyúlós, de ha tudsz várni, és el tudod engedni hogy nem 100%-ban a te kezedben van a választás ( a kiszemelt cím nincs épp egyik szolgáltatásban sem ) és ilyenkor keresel mást , akkor olcsón tudsz játszani.
20.
20.
crytek
#19: "Nincs jó megoldás csak ha milliókat keresel a fizudon kívül"

Van game pass, psplus premium , pc-n pedig ott vannak a bundlek minden mennyiségbe.. Ez a trio = a filléres (vagy pc-n a cd kulcs biznisz miatt az ingyenes szoftverrel) gaminggel... Nem kell ide havi millió csak türelem.

Én rohadtul irigylem azokat az embereket aki magát játékosnak tartja azt éves szinten sírdogál hogy jaj de szar volt az ide év nem jött ki semmi... miközben másoknak ott a több ezres game mennyiség a fiokon + több ezer a várolistán és akkor a több száz játékot a game passba meg a ps plusba nem is említem.
Szóval szeretnék én is ennyire érdektelen lenni a játékok felé hogy ne érdekeljen szinte semmi...de sajnos ez nem így van.. 1-2 kategorián kivül minden evő vagyok. 50 élet is kevés lenne végigjátszani mindent amit szeretnék. Tök jó hogy évente le tudok tolni 50-70 db játékot ,de közbe pl bundleból jött mások 50

UI: És akkor azokat a játékokat meg sem említem amit a kiadók xy ok folytán ingyen adnak különböző store-okban. Nos éves szinten ez is 80+ db játék
19.
19.
Darkenkhal
Sok igazság van abban amit mondotok , de vannak még ilyen elvetemültek mint én, aki pl konzol plusz billentyű egér kombót nyomják és pc-t. Meglehet romlik a szemem , de ezek kis cuccok nekem nem jöttek be és a kontroller sem mint olyan...
A konzol mint olyannal két gondom van...melegszik és kicsi a tárhely. Na jó 3 ezesetben, mert Qva drága plusz tárhely...Az meg hogy festett 4K vagy baszó, nekem mindegy. A gond itt ahogy olvasom hogy keveset keresünk ahhoz hogy ne az árát nézzük a dolgoknak, mert lassan egy AAA játék annyiba kerül mint egy használt konzol...
Nincs jó megoldás csak ha milliókat keresel a fizudon kívül és nem árát nézed hanem hogy Számodra mi a jó !
Megint aranykorát élik majd a torrent letöltések....
18.
18.
Doomsayer
#16: "nem veszed ésszre" - Doomsayer 2024

Olyan felfogással értettem, hogy ha valaki azzal védekezik és ilyeneket állít, hogy, de amúgy szerintem is mindenki észre veszi egy sz-el is. És tényleg rendkívül nagy a különbség. Utoljára a Remnant 2-t és a Starfield-et Box-on kezdtem el (hogy be legyen kapcsolva az is néha) és játszottam velük több órát teljes megelégedettséggel. Ha azon múlt volna, akkor 100% elégedettséggel játszom ezeket egész idő alatt a Box-on. De ugye cross save van és tényleg kíváncsiságból feldobtam közben PC-re is megnézni, hogy mi van... Többé egy percet nem akartam a konzolon tolni őket. És ahogy mondod, azért az árért kegyetlen és iszonyat jó gép a Series X... csak újabban nemhogy bekapcsolva, de még a konnektorba dugva sincs. Bezzeg a Switch és a PC (na meg a Wii U) folyamatosan megy. Lehet, hogy jó ötlet lenne eladni az X-et kihasználatlanság miatt, de a Lost Judgment minden DLC-s verzió és az Elden Ring is (a karakteremmel) arra van, más egyebek mellett és ha eladnám a gépet, akkor ezek nem állnának rendelkezésre a következő Xbox-ig, vagy amíg meg nem veszem őket újra gépre - de akkor meg a mentéseknek sanyi. Hát nem tudom mi legyen... :(

Amúgy meg jópofa, hogy szépen lassan kiderül ennyi év és platformos véleményütköztetések és különbségek után, hogy a Switch meg majd mindenkinek, de legalábbis sokaknak van és mindenki szereti. Én nem azt vártam magamtól, hogy szeressem a Switch-et, de hát ez van, érted, Monster Hunter Edition :)
17.
17.
delphijos
#12: “én azt hittem a fhd 60 buta tvről a váltás 4k 144 hdr-re grafika orgazmus lesz”

Az is, de ha ugyanaz a forrás…. Egy nativ 4K tartalom egész más ( és nem csak a játékra értem ). Ez nem csak itt igaz, ha veszel b@szó hangfalakat, ne Spotify-al teszteld hogy milyen….
16.
16.
delphijos
#11: Én is eladtam az SX-et ( PS ebben a gen-ben nem is volt ) , most PC és Switch. Ez viszont szerintem nem így van.

“csak addig "nem veszed ésszre" a különbséget és csak addig "nem látod a különbséget", amíg nem láttad a cuccot PC-n”

Senki se vak. Itt inkább arról van szó , hogy az árért cserébe elfogadja az ember ezt kompromisszumot. Nem hiszem el hogy épeszű ember ( főleg ha játékos ) nincs tisztában azzal hogy azért a pénzért amibe a konzol kerül NEM KAP olyan teljesítményt ( ergo grafikai minőséget sem ) Az más kérdés hogy “jól elvan” a konzollal, én is így voltam vele. Még az is aki erről győzködi az embereket legbelül kizárt hogy ennek nincs tudatában.
15.
15.
crytek
#13: csucsima itt csücsül a ps 5-ön a dc verzióban... ps4-em sosem volt.
13.
13.
Doomsayer
#12: "Nem az én személyes döntésem hanem" ... a te személyes döntésed. Ahogy az is, hogy a "Switch meg a világmegváltó csúcsnak csúfolt játékai szerencsére nem érdekelnek" - mást meg igen. A csucsimát meg max csak PS4-en nézhetted meg és attól, hogy 4K TV-n láttad, még nem volt hozzá köze sem.
12.
12.
crytek
#11: Nem az én személyes döntésem hanem nagyon sokan vannak így.. csak a kis munkahelyemen legalább 10 ember és ez csak egy kis szelete az egész világnak...
Én pl pont leszarom a grafikát jó legyen szép minden. De pl mióta itt van a 4K 144hz-es fasza miniledet tv-m eszembe nem jutott volna bármi pc-s cuccot rákötni hogy FHD 60ról megnézzem hogy mutatnak 4k 120-144hzen meg milyen az a 144hz-es flow érzés...sőt konzolon ugyanígy vagyok mivel ott meg a játékok 99%-át felhőben játszom..engem nem a grafika érdekel hanem hogy játsszak elsősorban.
Nem mellesleg azt is mondtam már hogy én azt hittem a fhd 60 buta tvről a váltás 4k 144 hdr-re grafika orgazmus lesz.Azt amikor beüzelmeltem néztem a csucsimát , forbiden westet csak lestem mit kéne látnom mert a hdr fényén kívül egy deka előrelépest nem észleltem

Switch meg a világmegváltó csúcsnak csúfolt játékai szerencsére nem érdekelnek..csak az a 2 zelda mint mondtam.
11.
11.
Doomsayer
#10: Persze, de ez nem objektív igazság, hanem a te személyes döntésed, meg a te pénzed, vagy annak a hiánya. Hála Istennek, első kézből mondhatom és nem youtube video alapján, hogy mindegy, tehát *teljesen mindegy* melyik és milyen játékot néz meg az ember, nem igazán lehet odatenni a PC mellé a konzolt. Legalábbis abban a kategóriában, amiről te beszélsz, egy átlagos 55-ös 4K TV-n minden multiplatform játék ég és föld. Az csak egy dolog, hogy az ilyen Witcher 3, Alan Wake 2 és Cyberpunk esetén generáció plusszos lemaradásban van a konzol, de a többi cuccnál is, amikor az ilyen 900p-ről, meg 1200p-ről felskálázott butított grafikát nézed általában alacsony fps-sel, csak addig "nem veszed ésszre" a különbséget és csak addig "nem látod a különbséget", amíg nem láttad a cuccot PC-n. Utána sosem fogod a konzolt választani egyikhez sem.

De mondom a többieknek is, hogy *ebben* a kategóriában. Nyilván egy 250K-s laptop esetén más a gyerek fekvése. Jó a konzol mindenre, persze és én is elvoltam eddig rajta mindennel és nem zavart a grafika milyensége, vagy a lassúság, vagy bármi, egész addig, míg fel nem tettem kiváncsiságből ugyan azt PC-re is. Az ilyen Persona 3 remake-meg az ilyen szintű cuccokhoz totál zsír az Series X meg a PS5, de ahol egy grafikát kell mozgatni, ott lebőgés van. És ez még ráadásul nem is a konzolok hibája, legalábbis én a fejlesztőket hibáztatom és nem a gépeket. Nézzük már meg a 2020-as Ghost of Tsushima-t és a most kiadott Rise of the Ronin-t: hát a Ronin rendesen generációs lemaradásban van grafikában a Sucker Punch előző gen-es játékához képest. Azt akkor pro, meg facelift konzolt akarnak, meg sírnak a Series S miatt? Meg vegyek konzolt 3 évente ezekért a munkákért? Hát nem. Akkor szépen megveszem a videokártyát és nehogy azt hidd, hogy ha tavaly nyáron/ősszel váltottál 3080-ről 4080-ra, akkor az előző kártyát nem egy vagyonért vitték el örömmel, megköszönvén és mosolyogva.

Abban meg tejesen Wanderer mellett vagyok, hogy PC+Switch. Az ilyen (saját preferencia) Unicorn Overlord, Metroid Dread, Star Ocean Second Story R, Fire Emblem, Zelda és a best of all time ever ARPG Xenoblade Chronicles sorozat és ezekhez meg nem kell sem egymilliárdos PC, sem egy nagy hasáb, sem egy fürfőkád méretű és alakú dolog 5 órát működő gamepad-del, mert akkor már ott van a Switch és olyan sokáig bírja a controller egy töltéssel, hogy amire lemerül azt is elfelejted, hogy hol van a konnektor és a tervrajzokat kell nézegetni, hogy megtaláld. Aztán lehet, hogy nincs rá Game Pass, meg PS Plus, de legalább nem csak a grafikai stílusát, hanem a játékmenetét is megtanulja értékelni az ember az ilyeneknek, hogy Unicorn Overlord és egyéb RPG-k. Olyan játékok vannak Switch-re, hogy sokkal többbet és sokkal jobban van el vele az ember és ezek a játékok a nagy platformokon vagy nincsenek, vagy fű alatt vannak és nem figyelnek rájuk.
10.
10.
crytek
#9: Szeretem amikor vakon dobáloztok ezzel az egyre kevesebb értelemmel..mikor pont hogy sokan azért mennek a konzolok felé mert a pc ipar páros lábban rugdossa oda az embereket.
Fog a rák venni 3 évente 200 ezerért vga-t mikor veszek egy 200 ezrest gépet ami 8 évig ugyanaz marad mindent visz és 8 év után nem fillérekért tudod eladni mint egy pc-s hw-t hanem még mindig elég jóáron... Rengetegen ezért dobják a pc-t.

Én nagy élharcosa voltam a pc-n már terveztem hogy fullos 4K-ra rendezkedek be király monitor, "brutál" vga stb.. de a végösszeg 1.5 milla lett volna.. majd konstaltam ennyit semmi nem ér így maradtam a full hdnál és maradok is még jó sokáig..sőt kövi gépembe már csak amd ig-t tervezek minden másra ott a ps plus (ps5)meg a game pass (series x)
9.
9.
Zuzmo
#2: Ja, de felsoroltál 4 játékot, amiből 3 kijött PC-re is.
Nem mondom, hogy ez baj, csak PC mellett (!) egyre kevesebb értelme van PS-t tartani/ezután venni.
8.
8.
crytek
Inkább a következő jöjjön már egyből cserélem a Series X-et :)
4.
4.
delphijos
Amit nem értek, hogy 2024-ben nem lehetett volna legalább egy USB-c ? Ez a PS5 Pro-ra is él ha ott sincs, bevallom nem néztem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...