Playstation 2

Sony játékkonzol tele remek játékokkal. Bár már a nextgeneké a jövő, a kis gépnek még mindig kemény felvevőpiaca van a világon mindenhol.
1360260000

Nehéz negyedéve volt a PlayStation-üzletnek

Ki érezné jobban a next-gen konzolok hiányát, mint az egyik konzolgyártó? A Sony pénzügyi helyzetjelentéséből kiderült, hogy az egykor még bezzeg üzletágként emlegetett PlayStation-biznisz mostanra leszálló ágra került.
1358522400

Ejti a Sony a DualShockot?

Meredek pletyka érkezett, talán ez az egyik legérdekesebb híresztelés a következő generációval kapcsolatban: lapértesülések szerint a Sony új kontrollert készít a PlayStation 4 mellé, és ejti a DualShock dizájnt.
1357584847

Blogajánló: Pókember, Felhőatlasz és DmC

Az elmúlt két hét blogajánlójával jelentkezünk, van benne minden érdekesség megint. Szó esik Peter Parker sokat reklámozott haláláról, van Felhőatlasz könyv- és filmajánlónk, és a DmC zenéje is terítékre kerül.
1357556427

Világszerte leáll a PlayStation 2 gyártása

Minden idők legkelendőbb konzolja végleg nyugdíjba vonul. Japánban már nem gyártanak több PS2-t, de a Sony megerősítette azt is, hogy a világ valamennyi részén leállnak a gyártósorok.
1356701632

Japán nem kap több PlayStation 2-t

Ezt is megértük: a Sony a japán boltokba nem szállít több PlayStation 2-t, vagyis az előző generációs konzol véglegesen visszavonul a szigetországban. Európába még nem érkezett hasonló hír.
1351839600

Várakozásokon alul teljesített a Sony

A szeptemberrel véget ért második pénzügyi negyedévében csökkent a Sony forgalma, amit annak köszönhet, hogy a konzoljaiból kevesebbet adott el, mint tavaly ugyanilyenkor. A fő ludas a PS3 és a PSP, a PlayStation Vita állítólag csak javított a helyzeten.
1349697442

A Sony beperli Kevin Butlert

Nem vicc! Történt ugyanis, hogy a Sony kamualelnökét, Kevin Butlert alakító színész reklámcége olyan Bridgestone-hirdetést készített, amiben kulcsszerepet játszik a Nintendo Wii is. Ez még nem lenne akkora probléma, csakhogy az eredeti videóban Butler maga is Mario Kartozik.
1344074400

Nem beszél a Sony a PlayStation Vita eladásairól

A Sony is közzétette a legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését - továbbra sem megy jól a sora. A teljes vállalat csak hajszálvékony nyereséget tudott elkönyvelni, miközben a "bezzeg" divíziónak tartott játékosrészleg is veszteséget kezdett termelni.
1340812492

Kaz Hirai dobta a Sony Computer Entertainmentet

Már nem Kaz Hirai áll a Sony Computer Entertainment élén. Természetesen szó sincs visszavonulásról, csak éppen az úriember időközben a teljes Sony Corporation vezetését átvette, bokros teendői valószínűleg nem engedik meg, hogy maga feleljen a PlayStation-részleg ügyes-bajos dolgaiért.
1339869600

Az Egyesült Államokban is tarolt a Diablo III

Noha nem igazán nem szoktunk foglalkozni a külföldi játékeladási toplistákkal, most kivételt teszünk. Az NPD Group májusi statisztikái szerint az Egyesült Államokban a Diablo III volt a legkeresettebb videojáték, ami azért is érdekes, mert az USA-beli játékosok egyébként nem nagyon vesznek PC-s címeket.