The Elder Scrolls IV: Oblivion - Game of the Year Edition

A méltán népszerű Oblivion "Év játéka" kiadása, melyben helyet kapott a szerepjáték két kiegészítése is.
1317218400

Bíróságra megy a Bethesda és a Mojang

Nem sikerült megállapodni a Scrolls ügyében, a Bethesda és a Mojang hamarosan bíróság előtt mondhatja el érveit. A Bethesda részéről érthetetlen a felhajtás, ennek ellenére benne van a pakliban, hogy a Minecraft alkotóinak át kell nevezniük a legújabb projektjüket, ha jót akarnak maguknak.
1316599259

Európába is jön az Oblivion évfordulós kiadása

Az ászak-amerikai The Elder Scrolls rajongók már javában játszhatnak az Oblivion ötéves évfordulójára megjelent kiadással, szerencsére a Bethesda nem hagyja cserben az európai rajongókat sem, így e hét végén mi magunk is beruházhatunk rá. Pont tökéletes lesz a Skyrim megjelenéséig.
1313676703

Quake 3-ban hívja ki a Mojang a Bethesdát

Érdekes módszert választottak a Minecraft alkotói a Bethesdával való jogi csatározás befejezésére: Notch, a népszerű indie fejlesztés kitalálója azt javasolta a kiadónak, hogy Quake 3-ban döntsék el az ügyet. Ha győznek, marad a Scrolls, ha nem, akkor keresnek majd valami más címet neki.
1312628400

Jogi vita a Minecraft fejlesztői és a Bethesda között

Jogi vitába keveredett a Minecraftet jegyző Mojang a Bethesdával, erről maga Notch, a Minecraft kitalálója és a stúdió feje beszélt. A Bethesdának az nem tetszik, hogy a csapat következő projektje a Scrolls nevet viseli, mert az szerinte összetéveszthető az ő The Elder Scrolls sorozatával.
1311062400

Külsős fejlesztőt is kaphat az Elder Scrolls

Legalábbis a Bethesda nem zárja ki, hogy a jövőben rajtuk kívül más is fejleszthet majd Elder Scrolls-játékot, ahogy láttuk azt a Fallout 3 és a Fallout: New Vegas viszonylatában. Persze azért az Elder Scrolls mégiscsak a Bethesda saját gyermeke, így igyekeznek vigyázni rá.
1306137600

Évfordulós kiadás készül az Oblivionból

A mai nap eddig az újrakiadások és a remake-ek napja, a Halo után ugyanis úgy tűnik, hogy a Bethesda is hasonlóra készül a The Elder Scrolls IV: Oblivion kapcsán. A neves szerepjáték idén ünnepli kiadásának ötödik évfordulóját, így a Skyrim megjelenése előtt még pont befér egy gyűjtői csomag.
1284819751

Nehrim - teljes módosítás az Oblivionhoz

Egy német csapat négy éve dolgozott a Nehrimen, most pedig végre befejezték a fejlesztést: a The Elder Scrolls IV: Oblivion új módosítása gyakorlatilag egy ingyenes játék, minden porcikájában profi munka. A több, mint másfél gigát nyomó kiegészítő angol és német nyelven is elérhető.
1284102167

The Elder Scrolls 4: Oblivion film érkezik?

A Bethesda anyavállalata, a Zenimax nemrégiben levédette az Oblivion film védjegyet. Talán eljön az az idő, amikor a non-lineáris RPG-k császára a mozikban is hódítani fog? Reméljük, hogy a rajongók a filmszínházakban is tövig rághatják a körmeiket a gyönyörtől.
1204026600

Az Electronic Arts felvásárolná a Take2-t

John Riccitiello egy nyílt levélben arról ír, hogy az EA felvásárlási ajánlatot tesz a Grand Theft Auto sorozat jelenlegi kiadójának, a Take2-nak.
1192472940

A heti játékmegjelenések

A megszokott módon megérkezett a heti játékmegjelenéseket összegző lista: ezúttal érkezik többek között az új Tony Hawk és a Katamari is!