Kinect Xbox

A Microsoft legújabb találmánya, amellyel egész testünkből egy kontroller válik. Nagyszerűen kihasználja a mozgásérzékelést és hangvezérlést egyetlen egyszerű eszköz segítségével.
1283777037

Molyneux máshogy akarta a Kinectet

Peter Molyneux, valamint a Rare stúdió eredetileg nem támogatták a teljesen kontroller nélküli irányítást. Úgy gondolták, bármilyen technikát is hoz össze a Microsoft, az egész kudarcot fog vallani, ha nem adnak a játékosnak valamit, amin gombok is vannak.
1283345314

Spanyolul nem, de mexikóiul tud a Kinect

A Kinect a megjelenést követően három fő nyelven érti majd meg az utasításokat, ám furcsa módon ezek között az eredeti spanyol nem szerepel, a mexikió viszont igen. A történelem visszavág az európai hódítóknak, legalábbis egy ideig, később ugyanis patch formájában ezt is pótolja majd a Microsoft.
1283097741

Kinect-klónt fejleszt a kínaiaknak a Lenovo

Noha hónapok vannak hátra a Kinect megjelenéséig, máris bejelentették a kütyü első koppintásait: a Lenovo eBox névre hallgató konzolja például szintén azt a kontroller nélküli szabadságot ígéri, amit a Microsoft műhelyében évek óta csiszolt kiegészítő is, csak éppen ezt Kínában fogják árulni.
1282903164

Képlopatok az új Kinect dashboardról

Elkezdődött a Kinect-kompatibilis új Xbox 360 dashboard bétatesztelése, a meghívottakat pedig láthatóan nem nagyon tartotta vissza a titoktartási szerződés, így néhány tévéről lőtt képen láthatjuk viszont, milyen változások érik majd a konzol kezelőfelületét.
1282803746

Hivatalos Kinect kiegészítők érkeznek

Bár még maga a várva várt mozgásérzékelős szenzor sem érkezett meg, a Perfomance Designed Product nevű cég a Microsofttal karöltve hivatalos Kinect kiegészítőket dob a piacra. Fali állvány, TV-re csíptethető állvány mindig jól jön, ugye?
1282718353

3 év kell a 3D-s játékok széles körű elterjedéséhez

Chris Lewis, a Microsoft szakembere szerint a nagyközönség akkor fogja elfogadni széles körben a 3D-s játékokat, amikor a technológia ára mérséklődik. A családok beruháznak rá, ez nem kétséges, főleg, ha mindez kiegészül a Kinect nyújtotta tapasztalatokkal is.
1282651627

Nem lesz hangvezérlés a Kinect indulásakor

A Microsoft csak később fogja engedélyezni a szolgáltatást, mely lehetővé teszi a menük és az Xbox 360 egyéb funkcióinak vezérlését a Kinect beépített mikrofonjának segítségével. Egyelőre nem tudni, mikor aktiválják ezt a szolgáltatást.
1282047350

GC 2010: Megvan a Kinect európai dátuma

A Microsoft végre hivatalossá tette a mozgásérzékelős kütyü hivatalos európai megjelenési dátumát, mely alig egy héttel az amerikai premier után esedékes. Mivel az új Xbox 360 250GB igen sikeres, a Kinecttel kapcsolatban is hatalmas eladásokat várnak.
1281689634

A HWSW is kipróbálta a Kinectet

A videojáték-konzolok irányítási rendszerét többnyire a lehető legegyszerűbb módon próbálják megoldani a gyártók, mégis van, akinek nem áll kézre a kontroller, nem tudja megkülönböztetni a gombokat, ügyetlen a mini joypaddel - írja a HWSW.
1281639696

Kinect bemutató és előteszt

Ma délelőtt a Microsoftnál vendégeskedtünk, s az országban az elsők között próbálhattuk ki az Xbox 360 új reménységét, a mozgás- és hangérzékelős Kinectet. Persze a játékok még eléggé a fejlesztési fázisban tartanak, azt azonban már ennyiből is leszűrtük, hogy mire számíthatunk novemberben, a Kinect indulásakor, s megtudtuk a válaszokat a legégetőbb kérdésekre is.