Kinect Xbox

A Microsoft legújabb találmánya, amellyel egész testünkből egy kontroller válik. Nagyszerűen kihasználja a mozgásérzékelést és hangvezérlést egyetlen egyszerű eszköz segítségével.
1291629610

Készül a Kinect Piano a zene szerelmeseinek

Újabb életképes project kapott szárnyra a leleményes Kinect-hackereknek köszönhetően, a nyílt forráskódú drivert használó szoftver képes arra, hogy a padlót egy piano billentyűinek érzékelje, amit a játékosok ide-oda ugrálva szólaltathatnak meg. Lássuk videón, miként is működik ez!
1291282472

Karácsony előtt érkezhet az első Kinect-pornó

A szexuális technológia egyik szakértője, aki mellesleg egy Kinect-hacker, azt állítja, hogy egy hónapon belül előrukkolnak az első interaktív pornóval, melyhez a Microsoft mozgásérzékelős kamerája adja a táptalajt. Mivel a PC-re írt, nyílt forráskódú driverek elterjedtek, így már szárnyalhat a perverz fantázia is.
1291114844

Xbox Live - összecsap Buda és Pest

A Microsoft versenyre invitálja a budapesti játékosokat, az Xbox Live hazai bevezetésének apropójából arra keresik a kérdést a szervezők, hogy vajon a főváros budai vagy pesti oldalán lakik több Xbox 360 játékos? A budaiak az Allee-be, a pestiek pedig a Westendbe menjenek, és indulhat a harc!
1290702612

Kinect - nyitott az út a független fejlesztők előtt

Hamarosan az indie fejlesztők is kihasználhatják a mozgásérzékelős kamera lehetőségeit, hogy továbbra is innovatív és Kinect-kompatibilis játékokkal árasszák el az XBLA kínálatát. Ezzel minden eszköz megadatik a kis csapatok számára is, akik ötletesség terén még az MS-t is lekörözhetik.
1290612096

Kinecttel irányítják a Windows 7-et

Most, hogy a Microsoft áldását adta a Kinect "jótékony hackereinek" tevékenységére, várhatóan egyre-másra záporoznak majd az új ötletek, hogy mire lehetne használni PC-n a mozgásérzékelős kamerát. A mostani videóban a Windows 7 irányítását vehetitek szemügyre - igen, egér és billentyűzet nélkül.
1290510037

A Microsoft nem perli a Kinect-hackereket

Akik eddig hozzányúltak a Kinecthez és a PC-n való használatot elősegítő drivereket eszkábáltak hozzá, biztonságban vannak, a redmondiak nem tesznek irányukba jogi lépéseket. Szerintük hiába működik a Kinect számítógépeken, tényleges hackeléstől ez távol áll.
1289997011

Megduplázta az Xbox 360 eladásait a Kinect

Úgy látszik, nem csupán az a vásárlói réteg érdeklődik a Microsoft mozgásérzékelős hisztériája után, aki már rendelkezett Xbox 360 konzollal, hanem azok is, akik eddig még távolról szemlélték a platform nyújtotta lehetőségeket. A számok magukért beszélnek: a Kinect jelentősen növeli a hardvereladásokat.
1289923539

Egymillió Kinect tíz nap alatt

A Microsoft ötmillió Kinecten szeretne túl adni még idén, ezért minden bizonnyal őket is kellemes megkönnyebbüléssel töltötte el a hír, hogy az amerikai starttól számított tíz napon belül máris egymillió példány kelt el a mozgásérzékelős kamerából. Persze négymillió még mindig hátra van.
1289635220

HWSW: A reklámiparnak is nagy lehetőség a Kinect

A Microsoft legújabb, Xbox 360 játékkonzolokhoz készült perifériájának, a mozgásérzékelős elven működő Kinectnek a sikere még a Microsoftot is meglepte. Az újdonság ráadásul nem csak a játékosok, játékfejlesztők, hanem a hirdetők számára is új kapukat nyithat meg, írja a HWSW.
1289566656

Hatvan dollárba kerülnek a Kinect alkatrészei

A Kinect nem olcsó kiegészítő, valószínűleg sokan kétszer is meggondolják, hogy beneveznek-e rá - igaz, a tény, hogy már sok helyen nem kapható a kamera, nem ezt jelzi. Az is sejthető volt ugyanakkor, hogy maga az eszköz alkatrészei nem ilyen drágák, s így haszon is van rajta - persze ki tudja, hogy mennyi.