Szavazz 2023 legjobb játékaira!

Link másolása
Fantasztikus évet tudhat maga mögött a videojáték-ipar, 2023-ban folyamatosan szállingóztak az év játéka-gyanús címek. Mi tizenhét kategóriában szedtük össze a legnagyobb dobásokat, most pedig itt az idő, hogy ti is leadjátok a voksaitokat!

Ha a korábbi években részt vettetek a hasonló szavazásainkon, akkor a menet már ismerős lehet: ezúttal is több kategóriában adhatjátok le a voksaitokat (egy helyen akár többet is!), de persze minden kategóriában találtok egy "Egyéb" mezőt is, ahová olyan címeket küldhettek, amelyekre mi nem gondoltunk, vagy éppen nem fértek fel a 10-es és 20-as listákra. Az űrlap kitöltésére másfél hetetek lesz, pontosan az év végéig, azaz december 31-ig várjuk a szavazatokat. Ezt követően összesítünk, a jövő év elején jelentkezünk az eredményekkel, időközben pedig már a szerkesztőségünk tagjai is készülnek a saját kedvenceikkel - ezeket is hamarosan publikáljuk.

Ahogy korábban, úgy idén is a Google-t hívtuk segítségül a szavazás lebonyolításához és a visszaélések elkerüléséhez - annyi trükk van a dologban, hogy Gmail-fiókkal belépve tudtok csak részt venni a szavazáson. Ahogy említettük, egy-egy kategórián belül több kedvencet is megjelölhettek, ha pedig valahol elbizonytalanodtok, ne aggódjatok, nyugodtan üresen is hagyhatjátok azokat a csoportokat, amelyekben kevésbé vagytok jártasok.

A normál kategóriáknál igyekeztünk tíz-tíz címet összeválogatni, a legfontosabb kategóriákban (ilyen például az év játéka vagy a legjobban várt játék) azonban kétszer ennyi címet találhattok. Ha akadnak kiemelt kedvenceitek, akkor érdemes lehet utánuk keresnetek (Ctrl+F), hiszen amit nem találtok meg a legjobb akciójátékok közt, lehet, hogy a legjobb lövöldék közt lapult meg. Nincs is más hátra, induljon a szavazás!

Kapcsolódó cikkek

9.
9.
Hoki György
#8: Jah. Szép szám, de nem iszonyatosan sok, mivel mindenre terjed. A dobozosság meg a steam nem vitte sikerre azt se. Az igazság az, hogy az Alan Wake 2 egy kiváló játék, de rétegjáték. Ezt párosítva az exkluzivitással kijön a matek, de továbbra se arról van szó, hogy az eladások mennyisége megfelelő e vagy sem. Arról van szó, hogy van játék, vagy nincs játék. Tök mindegy mit érzel/érzek/érez mindenki az Epicről, a partnerség nélkül NEM lett volna játék. "Valaki más úgyis megvette volna, breh" nem. Ott rohad cikra 2012-3 óta a fejükben, mindenféle kiadóknál (közben a Microsofté volt az IP jó hosszú ideig, őket se érdekelte).
Szóval jah. Sz@rfos Epic, leköpjük, lehányjuk, még tán le is hugyozzuk, hadd gőzöljön az ammónia, de miattuk létezik a játék. Ez van.
8.
8.
crytek
#7: A control az több mint 3 millió példányban fogyott.
Az hogy ki hova dobja utánad az egy dolog ,de ha megnézed elég sok cím bekerül valahova szerencsére mostanában elég hamar (humble, ps plus premium, game pass)

"hogy ki volt egyáltalan hajlandó annyira hinni bennük"

Hát ahogy elnézem az epicet ők meg túlzottan hittek abban hogy a ragyogó storejuk + az only digitális hülyeség sikerre viszi. Hát nem :) Elcseszték elég szépen.
7.
7.
Hoki György
#6: Félreérted a helyzetet erősen. Az interjúk és infók alapján nem az van, hogy kinek adták el magukat, hanem az, hogy ki volt egyáltalan hajlandó annyira hinni bennük, hogy elkészíthessék az álmukat, egy bukott kult klasszikus hányatatott sorsú folytatását.

A játék semmiféle siker nem lehet, ha nem készül el. A Remedy legendás stúdió - akiknek az összes játéka a Max Payne után mindig kultjáték lett, de szinte sosem sikeres - a Control jutott legközelebb a dologhoz, de ott sem sikerült maradéktalanul, tekintve hogy minden sub és bundle és epic utánavágta az embernek az egész játékot ingyen, nem annyira sokkal a megjelenése után.
6.
6.
crytek
#5: -Lemezes piacot nehéz lesz kinyirni
-Steamet soha nem fogod legyőzni semmivel

Nos ha ezt a két dolgot ma ignorálod akkor bizony viseld a következményeket.
Hidd el ebben az iparban az elismerés az ami a legkevésbé fontos ugyanis ha teszem azt te nem termeled vissza még a büdzsét sem akkor lehet a tied a világ legjobb játéka ha nem lesz sose pénzed egy következőre...
100% hogy AW2 is brutál siker lett volna ha nem erőltetik az epic szarját meg az only digitális dolgot. Ezt bizony ők kurták el. Ez van.
5.
5.
Doomsayer
#4: Nem azért nem volt az elmúlt 13 évben Alan Wake, mert minden kiadó meg akarta volna csinálni. Sam Lake azt mondta, hogy örülnek, hogy az Epic látott benne fantáziát, mert így legalább létrejöhetett a játék. Ja, hát egy pár éves középkategóriás gép azért kellett hozzá, mert az 1030-as meg az i3-as már nem bírta. De attól függetlenül, hogy egyesek nem vásárolnak Epic-en, még jött konzolra is és ott nincs ilyen, hogy EGS. Ja, hogy a konzolosok nagy része meg lemezkereskedő? Hát igen, ilyenkor látszik ki a rendszer foga fehérje igazán. Meg lehet csinálni a legjobb, leglehengerlőbb és a valaha volt legebb játékot is, ha a fele PC-s azért nem veszi, mert EGS, a konzolosok másik fele meg azért nem veszi, mert nem lehet utána eladni.

Én nagyon sajnálom, ha nem lett nagyon jó eladás, mert kb úgy vagyok vele én is, mint a 3-as komment, csak nem ismétlem magam vissza minden lehetőségnél. Viszont most az Epic-en ugye le van árazva az eredeti 50€-ról 40€-ra és szerintem még így is érvényes rá a 33%-os kupon (nem tudom megnézni, mert nekem megvan már), tehát 27€-ba kerülhet a sima AW2 verzió és 37€-ba a season pass-es, meg extrás deluxe? Ez a cucc a valaha eddig volt egyik legszebb és legjobb játék, ami a saját műfaját is meg tudta újítani és saját karaktert tudott alkotni benne a klasszikus Resident Evil és a régi Silent Hill mellé, mint harmadik alapkő... Szóval sajnálatos, ha nem veszik, de valami kifordult módon az is a játékot dícséri, hogy ha "ezeknek" nem kell. Ncore-on is dícsérik a kommentek, hogy életük talán legjobb játéka volt, de a szemét Epic miatt nem veszik meg. Anyádat, az ilyenek semmit nem vesznek meg. Én nem akarok rosszat mondani senkinek, de ha valaki ennyiért sem veszi ezt meg, az szerintem nem érdemli meg, hogy ilyen jó játékokkal játszhasson. És ezt most még csak nem is haraggal mondom, hanem az tényleg játsszon mással és legyen élete végéig eltévedve, hogy milyen egy jó játék. Aztán az ilyennek úgyis az a sorsa, hogy idejön a középszerű divatjátékával, ami két hét alatt örök feledésbe merült a megjelenés után, mondván: ez a legjobb, aztán kiröhögik és nem tudja, hogy miért.
4.
4.
crytek
AW2 kapcsán vicces látni , hogy egy kiadó mennyire eltudja cseszni egy game életpályáját. Ha nem a csoffadt epicnek adják el magukat még pénzt is hozott volna nekik a game.
3.
3.
zimonyini
Számomra az Alan Wake 2 nemcsak idén, de valaha is teljesen egyedi élmény. Lehidalok tőle. De nagyon erős volt idén és imádtam a BG3-at, a D4-et és a RE4-et is. A Spider-man 2 elég nagy csalódás volt.
2.
2.
hedzsooo
#1: Az 1éb név megadásának lehetőségét tuti miattad tették a listára mindegyik kategóriához...;)
1.
1.
Extol
Az én jelöltem a Sex with Hitler 2069 nincs is a listán.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...