E3 2014: Jön a Mario Maker?

Már javában rendezgetik és építgetik az E3 kiállítóterét, és egy innen kiszivárogtatott fotó buktatta le a Nintendo egyik újdonságát, ami a Mario Maker címet viseli. Igen, valószínűleg saját Super Mario-pályákat készíthetünk vele.

Kiszivárgott egy fotó az E3-as építkezésekről, és bár a minősége borzasztó, a lényeg kivehető rajta: a Nintendo standjánál feltűnik egy molinó, ami a Mario Maker nevű valamit hirdeti.

Ez a valami persze feltehetően egy játék, amiben saját pályákat készíthetünk Super Mario Bros.-stílusban. Az már sajnos nem derül ki, hogy milyen platformokra készül a Mario Maker, de tulajdonképpen egy ilyen szerkesztőt a Wii U és a 3DS is el tudna viselni, ráadásul mindkettőn kényelmesen tudnánk alkotni, elvégre adott az érintőkijelző és a stylus is.

A Nintendo idén sem tart sajtókonferenciát, június 10-én, a 18 órakor kezdődő Nintendo Digital Eventen leplezi le az újdonságait.

Satoru Iwata kihagyja az E3-at

Ezzel párhuzamosan jött a rossz hír, hogy Satoru Iwata, a Nintendo elnök-vezérigazgatója egészségügyi okokból kihagyja az idei E3-at, legalábbis biztosan nem fog elutazni a kiállításra. A Nintendo nem közölt részleteket a hírrel kapcsolatban, annyit fűzött még hozzá, hogy Iwata továbbra is ellátja vezetői teendőit a Nintendónál, és az E3-as műsorokban (ezek egy része ugye felvételről megy) is feltűnik majd.
5 komment - szólj hozzá!