Felemás képet mutat a PC-s játékpiac

Megérkezett a SuperData legfrissebb jelentése, melyből kiderül, hogyan változtak a digitális játékok eladásai tavaly május óta. Habár a bevétel nőtt, a "prémum játékokból" kevesebb pénz csordogál, mint egy éve.

Jó és rossz híreket is szállított a SuperData nevű piackutató cég. Habár a digitális játékpiac májusban 9 százalékkal, 7,8 milliárd dollárra nőtt az előző év hasonló időszakához képest, a "prémium" PC-s címekből származó bevételek 30 százalékkal csökkentek.

Megijedni nem kell, hiszen 2016 májusában jelent meg az Overwatch, amely akkor alaposan megnyomta az eladásokat. A Blizzard shootere még mindig növekszik, a mikrotranzakciókból származó bevételek újabb csúcsot értek el az elmúlt hónapban, amikor is élesedett az Anniversary event.

A május egyik legsikeresebb PC-s címe a PlayerUnknown's Battleground lett - akkor még 2 millió eladott kópiánál jár a túlélőjáték, de egy hónappal később ez a szám megduplázódott.

Végül egy apró érdekesség: a Call of Duty: Black Ops III bevételei májusban meghaladták a friss Infinite Warfare-ét. Ez nem véletlen: élesedett a Zombies Chronicles csomag, de azért egy kicsit furcsa, hogy a kétéves rész lenyomja az aktuális CoD-ot.

Íme, a legtöbb bevételt hozó digitális PC-s játékok májusi listája:

  1. League of Legends
  2. Crossfire
  3. Fantasy Westward Journey Online II
  4. Dungeon Fighter Online
  5. DOTA 2
  6. World of Warcraft
  7. World of Tanks
  8. Overwatch
  9. New Westward Journey Online II
  10. Counter-Strike: Global Offensive
57 komment - szólj hozzá!