Brit toplista: másodikként indult a Death Stranding

Hideo Kojima alkotását kizárólag a Call of Duty: Modern Warfare tudta lehagyni, még a FIFA 20-at is sikeresen maga mögé taszította. Az EA vezetőinek viszont nem csak emiatt kell aggódniuk, a Need for Speed sem kapta el jól a rajtot.

Az Activision dörzsölheti a markát, mivel a Modern Warfare ezen a héten is remekül teljesített, így nem is volt kérdés, hogy ismét a lista csúcsára kerüljön. A játék egyébként 26 százalékkal több eladást tudhat magáénak jelenleg, mint a Black Ops 4 ugyanennyi idővel a megjelenése után.

A nyomában viszont szorosan ott lohol a PlayStation 4 idei második legnagyobb exkluzív dobása, a Death Stranding, mely 36 százalékkal maradt le a szintén PS4-exkluzív Days Gone rajtjától - persze fontos hozzátenni, hogy jelenleg kizárólag a dobozos verzió eladásairól beszélünk, a digitális értékesítéseket nem számolja a brit toplista.

A Nintendo üdvöskéje, a Luigi’s Mansion 3 a második helyről a negyedikig csúszott vissza, mivel 59 százalékkal csökkentek az eladásai. Viszont úgy néz ki, hogy még ez az eredmény is elegendő volt arra, hogy maga mögé utasítsa a vadonatúj Need for Speed: Heatet, mely a jelenlegi állás szerint 41 százalék hátrányban van a 2017-es Need for Speed: Payback első heti eredményeihez képest.

A listára felfért nyolcadikként a Mario & Sonic at the Tokyo Olympic Games 2020, illetve a kilencedik helyen még mindig remekül fogy a Minecraft is. Egy apró érdekesség, hogy a lista 15. helyén egy Nintendo Wii-re is megjelent játék található a Just Dance 2020 képében. Utóbbival kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a játék teljes eladási eredményeinek 21 százalékáért a Nintendo Wii a felelős, ami igazán váratlan eredmény a 13 éves konzoltól.

A jövő héten a verseny várhatóan tovább fog erősödni, mivel új belépőként érkezik a Star Wars Jedi: Fallen Order.

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. Death Stranding
  3. FIFA 20
  4. Luigi's Mansion 3
  5. Need for Speed: Heat
  6. Mario Kart 8 Deluxe
  7. Fortnite: Darkfire Bundle
  8. Mario & Sonic at the Tokyo Olympic Games 2020
  9. Minecraft
  10. Plants vs Zombies: Battle for Neighborville
10 komment - szólj hozzá!