Bethesda - az Xbox elsődleges, de nem kizárólagos

Mióta a Microsoft felvásárolta a Bethesdát, azóta vissza-visszatérő kérdés, hogy vajon kisajátítja-e a megszerzett címeket a saját platformjai kedvéért. Ezúttal az Xbox pénzügyi igazgatója fejtette ki az álláspontjukat.

Derült égből villámcsapásként jött a bejelentés néhány hónapja: a Microsoft felvásárolta a ZeniMax Mediát, és ezzel együtt a Bethesdát és más játékstúdiókat is. Rögtön megindult a találgatás, hogy ez vajon mit jelent a megszerzett címek tekintetében. Phil Spencer azt hamar megerősítette, hogy a már meglévő szerződéseket nem rúgják fel, tehát ha valami már PlayStation-exkluzívnak lett megígérve, akkor az akként is fog megjelenni.

Na, de mi a helyzet a jövőben készülő játékokkal? Spencer egy másik alkalommal ugyan nem vetette el, hogy a Bethesda-játékok kizárólag Microsoft-platformokon jelenjenek meg, de leszögezte: nem céljuk, hogy ezeket a címeket kivegyék a játékosok kezéből.

A Jeffries Interactive Entertainment virtuális konferencián Tim Stuart, az Xbox pénzügyi igazgatója érintette ismét ezt a kérdéskört. Az elmondása alapján az elképzelés az, hogy a Bethesda-címek „elsőként vagy jobban” jelenjenek meg Xboxon és Windowson, de nem tesznek le a többi platformról sem.

Tehát arra számíthatunk, hogy a jövőbeli játékok vagy ideiglenesen Xbox-exkluzívok lesznek, vagy többet tudnak, szebben futnak majd a Microsoft platformjain, mint máshol. Várható, hogy sok cím azonnali vendége lesz a Game Pass szolgáltatásnak is, ugyanakkor Stuart hangsúlyozta, játéka válogatja, milyen megközelítést alkalmaznak.

25 komment - szólj hozzá!