Leváltják a Vampire: Bloodlines 2 fejleszőit

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 útja továbbra sem sima. Legutóbb a 2021-es megjelenést lebegtették meg, ám úgy néz ki, már abból sem lesz semmi - egyebek mellett azért, mert elvették a Hardsuit Labstől a játék fejlesztését.

A 2019-es bejelentés óta a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-t még az ág is húzza: többszörösen csúszott (legutóbb 2021-re helyezték), a fejlesztésért felelős Hardsuit Labs több vezető figurát is veszített, és még legutóbb is arról szóltak a hírek, hogy bizonytalan, mikor jelenik meg egyáltalán a játék.

A bizonytalanságot most tovább növeli, hogy a Paradox elvette a projektet a Hardsuit Labstől. A játék Discord-szerverén jelentette be Dale Emasiri, hogy a Bloodlines 2-t továbbra is fejlesztik, de azt nem az eddigi stúdió fogja folytatni. A közösséggel való kapcsolattartásért felelős fejlesztő megköszönte a Hardsuitnak, hogy lefektették a játék alapjait, ahogy a rajongóknak is a türelmet és a támogatást.

Azt nem tudjuk még, hogy ki veszi át a fejlesztést, de Emasiri szerint több idő kell a „kezdetektől ambiciózus" Bloodlines 2 elkészítéséhez, ezért 2021-ben már biztosan nem fog megjelenni. Mivel új céldátum sincs még, ezért a Paradox felfüggesztette az előrendelést.

13 komment - szólj hozzá!