Mégsem lesz önálló játék a Cyberpunk 2077 multija

Erről, új marketingelvekről, kellemesebb munkahelyi viszonyokról és párhuzamos fejlesztésekről is szó esett a CD Projekt RED legújabb tájékoztatóján. A lengyelek új stratégiával vágnak neki az elkövetkező projekteknek.

Ahogy azt megígérte, a CD Projekt RED számos erőforrását a Cyberpunk 2077 hibái kijavításának rendelt alá (az 1.2-es patch a minap jelent meg), most azonban elérkezettnek látták az időt a lengyelek, hogy helyzetjelentést adjanak a jövőbeli elképzeléseikről – erről szól az alábbi, huszonöt perces videó is. A Red 2.0-ra keresztelt stratégia persze nem csak a Cyberpunk 2077-et érinti, hanem a csapatnál lévő más címeket is.

A jövőben például párhuzamosan fognak nagyobb címeket fejleszteni – ebben segít például a most megvásárolt kanadai Digital Scapes, aminek a fejlesztői CD Projekt RED Vancouver név alatt fognak innentől együtt dolgozni a lengyelekkel. Változást ígérnek a munkakörülményekben is (a Cyberpunk 2077 előtt is sokat foglakozott a sajtó a náluk tapasztalható crunchcsal), illetve arról is szó esett, hogy a jövőben rövidebb marketingkampányokat fognak folytatni, azokat csak a megjelenéshez közel kezdik el.

Az új stratégia része az is, hogy a már náluk lévő technológiák segítségével túlterjeszkedjenek az egyszemélyes RPG-k rajongóin: a címeiket szeretnék online játékélményekkel megtámogatni. Ennek értelmében a Cyberpunk 2077 multija sem önálló játék lesz, ahogyan arra korábban utaltak, hanem valamilyen formában az egyszemélyes élmény kiegészítése. De ezek ellenére, ezt kiemelték, továbbra is a történetközpontú, single player játékokon lesz a fókusz.

Ami a jelenlegi játékaikat illeti: továbbra is dolgoznak a Gwenten és a The Witcher: Monster Slayeren (a franchise mobilos mellékágán), és még az év vége előtt igyekeznek összehozni mind a Cyberpunk 2077, mind a The Witcher 3: Wild Hunt next-gen változatát.

14 komment - szólj hozzá!