Érkezik a PS5-ös felhős streamelés, akár 4K felbontásban

  • Írta: szlav
  • 2023. augusztus 8.
  • Hír
Link másolása
A PlayStation Plus átalakulása valós alternatívát adott az Xbox Game Passnek, és úgy tűnik, a Sony felzárkózni készül a cloud gaming terén is. A korai tesztelők már kipróbálhatták a PS5-ös játékok streamelését, akár 4K felbontásban.

Habár a megújult PlayStation Plus kibővítette a felhős játékstreaminget a PlayStation-konzolokon, be kell látnunk, az Xbox Cloud Gaming mellé állítva cudar képet festett a Sony felhős szolgáltatása. A japán konzolgyártó jelenleg csupán a PlayStation Plus Extra és Premium szolgáltatásban lévő bizonyos PS3-as és PS4-es címekkel engedi a letöltés nélküli, azonnali játékot, gyakorlatilag teljesen kihagyva a már lassan három éve piacon lévő PlayStation 5 játékait.

Ez azonban hamarosan megváltozik. A The Verge jelentése és a programban lévő játékosok beszámolói szerint a Sony megkezdte a PS5-ös játékok felhős streamelését. A korai tesztfázisban lévő funkció egyelőre csak próbaverzió, a kipróbálása pedig meghívásos alapon működik, a résztvevők azonban ígéretes visszajelzésekkel számoltak be a régóta várt funkcióról.

A beszámolók szerint 720p, 1080p, 1440p, illetve 2160p felbontásban lesz lehetőségünk a PS5-ös játékok streamelésére az otthoni PlayStation 5 konzolunkra - illetve jó eséllyel a Project Q handheldre. Egyelőre nem tudni, hogy a magasabb felbontásokon mekkora input laggal kell majd számolnunk, az opció létezése (és az, hogy elvileg választhatunk a streamelt felbontások közt) azonban mindenképpen dicséretes.

A Sony a próbaidőszak alatt csak egy maroknyi PlayStation 5-ös játékkal teszteli a szolgáltatását, ez a játéklista azonban idővel bővül majd, nem csupán a PlayStation Plus és a Game Trials címeivel, de PS5 nagyobb, digitális játékkatalógusával is. A tesztprogramban résztvevők az első körökben a God of War: Ragnarökkel, a Horizon Forbidden Westtel, a Fortnite-tal, a Fall Guysszal, a Destiny 2-vel, a Returnallal, a Demon's Soulsszal, a Death Strandinggel, a Sackboy: A Big Adventure-rel és a Destruction AllStarsszal tesztelhetik a programot, de egy-egy trial elérhető a Resident Evil: Village-hez és az új Demon Slayer-játékhoz is.

10.
10.
crytek
#9: Mivel az a gép csak egy kijelző lesz, az lesz rajta amit futtatsz a ps5ödön..
9.
9.
cannondale
8.
8.
crytek
#7: MS-nál érdekes elég jól működik...sony meg tőlük bérel felhőt szóval nem hiszem hogy szar lenne itt..
7.
7.
Lorthirash
#5: Nem az a gond hogy más, hanem hogy nem tartunk ott hogy a cloud gaming működjön rendesen, ahhoz komoly infrastruktúra kell hogy hozd a native gaming szintjét, a stadia is belebukott meg az nvidiat sem használja senki.
6.
6.
Csoki80
Ilyen formában nem sok értelme van az egésznek. . .
5.
5.
crytek
#4: Ha a sony így folytatja ahhoz "el kell hagyni" Magyarországot.
Mondjuk máig nem értem hogy psen a felhő hogy te psen kapod a jelet és rakod ki a monitorra miben más amikor a pcd kapja a jelet és teszed ki a monitorra..De ez már legyen ez én tudtalanságom
4.
4.
Yanez
Remélem PS6-ot már nem lesz muszáj venni es pc-n is fog menni a stream!
3.
3.
zoli12i
Remélhetőleg PC-sek számára nem lesz elérhető…
2.
2.
TrishtanAG
Visszarakhatnák PC-re is a Now-ot. A felbontás amúgy a laggot nem befolyásolja, sokkal fontosabb, hogy stabil legyen a netünk, és hogy milyen messze van fizikailag az a szerver, ahonnan az adat jön.
1.
1.
crytek
Na ez jó hír. Akkor már csak a legfontosabb kéne hogy gép se kelljen lehessen végre használni itthon is a ps appot pcvel hogy ott is lehessen felhőzni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...