Távozik a Blizzard elsőszámú művésze, Samwise Didier

  • Írta: szlav
  • 2023. november 12.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Többek közt a Warcraft, a Diablo és a StarCraft örökzöld művészi stílusát köszönhetjük Samwise Didiernek, aki 32 év után leteszi az ecsetjét. Egy biztos: a Blizzard játékai sosem lehettek volna ilyen megnyerően karakteresek Didier nélkül.

A Blizzard Entertainment, illetve ahogy akkor ismerték, a Sylicon & Synapse aligha válhatott volna a világ egyik legsikeresebb játékfejlesztő stúdiójává az olyan veteránok nélkül, mint Samwise Didier. A jellegzetes stílusú grafikus művész az elsők közt, mintegy 31 évvel ezelőtt csatlakozott a csapathoz, az illusztrációi pedig olyan franchise-ok látványstílusát határozták meg, mint a Warcraft, a StarCraft vagy a Diablo. Emellett neki köszönhetjük számos játék kezelőfelületét, grafikus elemeit, de jópár karakter szinkronhangját is Sam Didier adta. No, és persze ő volt az Elite Tauren Chieftains frontembere is!

Didier hosszú és gyümölcsöző karrierje a Blizzardnál azonban most sajnos véget ér. A művész X-en jelentette be, hogy fájó szívvel ugyan, de elhagyja a posztját, a munkatársaira azonban továbbra is családtagként gondol. Az úriember még egy búcsúintelmet is hagyott nekünk a nyílt levelében, ennél jobb tanácsra pedig egyetlen feltörekvő grafikus sem vágyhat: "Mindig rajzoljatok nagy vállvédőket!"

1.
1.
Nothing
A főkép alapján egy Netflixes Hagrid sorozatra számítottam...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...