Amerikai toplista: a Battlefield 1 vitte az októbert

Az erős októberi játékfelhozatal hajtotta az amerikai játékpiacot a múlt hónapban, míg a hardver- és a kiegészítőeladások csökkentek éves szinten, a játékok szegmense 31 százalékos növekedést tudhat maga mögött.

A kiábrándító szeptembert követően újra növekedni tudott az amerikai játékpiac, az NPD Group jelentése szerint októberben éves szinten 6 százalékkal nőtt az iparág forgalma, és 875,7 millió dollárnál állt meg.

A fő hajtóerőt az erős játékfelhozatal jelentette: míg a hardvereladások 20 százalékkal (215,2 millió dollár), a kiegészítőeladások pedig 24 százalékkal (121 millió dollár) estek vissza, a játékeladások forgalma 31 százalékkal nőtt (505,7 millió dollár). Érdesség, hogy csak a PC-s játékok 172 százalékos erősödésen vannak túl, 33,8 millió dollárral vették ki a részüket a végösszegből.

Habár a Microsoft már lelőtte a poént, és idő előtt bejelentette, hogy októberben is az Xbox One volt az amerikai piac legkeresettebb konzolja, azt illik megjegyezni, hogy az egyes konzolcsomagok között az unchartedes PS4-bundle volt a legnépszerűbb, amely önmagában tette ki a hardvereladások 17 százalékát. A 3DS-nek továbbra is jól megy, ez már sorban az ötödik hónap, hogy növekedést ért el éves szinten.

A játékok toplistája pedig így fest:

  1. Battlefield 1
  2. Mafia III
  3. Gears of War 4
  4. FIFA 17
  5. NBA 2K17
  6. The Elder Scrolls V: Skyrim
  7. WWE 2K17
  8. Civilization VI
  9. Titanfall 2
  10. Madden NFL 17


(A Gears és a Skyrim esetében nem vették figyelembe a digitális eladásokat.)

5 komment - szólj hozzá!