2016 legolvasottabb hírei a Gamekapcson

A korábbi évekhez hasonlóan az idei évet összegző cikkeink között helyet szorítottunk a legolvasottabb anyagok toplistáinak is. Első körben összeszedtük azokat a híreket, amelyekre a legtöbben voltatok kíváncsiak.

A játékszabályok a szokásosak, a gyűjtés maximálisan objektív, a Gamekapocs látogatottsági adatai alapján készültek. Visszafelé lépdelünk a listán, ennek megfelelően a legolvasottabb hírek kerültek a cikk aljára. Jó nézelődést!

10. Magyarországon is megjelent a Pokémon Go

A mobiljátékokról szóló anyagaink csak nagyon ritkán verekedik be magukat az élmezőnybe, képzelhetitek hát, hogy mekkora felhajtás övezte a Pokémon Gót, és azt a hírt, hogy végre Magyarországon is játszhatóvá vált a program. Habár a kezdeti lelkesedés csillapodott, még mindig rengetegen pokémonoznak - az App Store magyar sikerlistáját például jelen pillanatban is vezeti a játék. Ti gyűjtögettek még?

9. Ingyenesen tölthető a Need for Speed: Most Wanted

Februárban nagyvonalú ajándékkal lepett meg bennünket az Electronic Arts, és a Criterion-féle Need for Speed: Most Wanted is ingyenessé vált egy darabig. Habár az On the House program azóta is pörög, értelemszerűen nem mindig jut bele komoly húzónév, ráadásul a kiadó mostanában inkább az Access szolgáltatások széfjét töltögeti serényen. Mondjuk mi annak is nagyon örülünk.

8. Kijátszották a Denuvo védelmet

Az idei év egyik legfontosabb játékipari történése a Denuvo körüli felhajtás volt, ahogy azt a listánk is bizonyítja, ti magatok is alaposan beleástátok magatokat a témába, hogy képben legyetek az osztrák fejlesztéssel kapcsolatban. Augusztusban jelentettük, hogy egy orosz hackernek sikerült általános, de végül átmenetinek bizonyult megoldással előrukkolni a Denuvo kijátszására.

7. Két év, és leáldozik a wareznak?

A Denuvóval kapcsolatos félelmeket január elején sikerült felerősíteni, akkor a 3DM alapítója, Bird Sister mondta azt, hogy a technológia jelen állása alapján maximum két évet jósol még a wareznak. Hogy igaza lesz-e, az majd elválik, mindenesetre tény: annak ellenére, hogy már több denuvós játékot is feltörtek, a megoldás okozott pár kellemetlen pillanatot a kalózoknak, és a kiadók számára is jó szolgálatot tehetett.

6. Denuvo védelmet használ a Doom is

Az év első felében például kifejezetten kilátástalannak tűnt a helyzet warezfronton, egymás után érkeztek a hírek, hogy mely játékok fogják támogatni a hírhedt Denuvót. Köztük volt az év egyik legjobban várt FPS-e, a DOOM is, sőt - bár ez már nem a hírünk tárgya - később a Dishonored 2 alá is bekerült a technológia.

5. Törhetetlen lesz az új Tomb Raider és a Far Cry is

Ahogy a Rise of the Tomb Raider és a Far Cry Primal sem úszta meg a dolgot. A Square Enixet a Just Cause 3 után nem sokat kellett győzködni valószínűleg, és jó eséllyel a Ubisoftot sem kellett félteni: a francia kiadó már korábban is előszeretettel alkalmazta a warezmentes életet ígérő csodaszereket.

4. Bemutatkozott a PlayStation 4 Pro

A Denuvo után ugorjunk az év egy másik fontos történéséhez: idén a konzolgyártók bejelentették, hogy így vagy úgy, de készek megingatni a konzolgenerációk intézményét. A Sony például meg szeretné tartani a generációs ugrásokat, de a félgenerációs váltást ő is bevállalta, így született meg a PlayStation 4 Pro, amely már idén novemberben boltokba került.

3. Battlefield 1 - befutott a várva-várt trailer

Idén visszatért a Battlefield-sorozat, ráadásul egy olyan belépővel mutatkozott be az első világháborús epizód, hogy arra sokáig emlékezni fogunk. A szűk másfél perc hosszú kedvcsinálóba lényegében mindent belesűrítettek, ami látványos a Battlefield 1-ben, kattintsatok a hírre, és nézzétek vissza még egyszer!

2. Xbox One - megérkeztek a felújított gépek

Újabb hazai vonatkozású hír, idén áprilisban Magyarországon is megkezdte a felújított (refurbished) Xbox One konzolok árusítását a Microsoft. Ezeket a gépeket olcsóbban kínálja a cég, ráadásul különböző beszámítási akciókkal kötötték össze a premiert, így egy használt masinával még tovább lehetett faragni az árcéduláját.

1. Xbox One - vége a fix hardver korszakának?

És míg a Sony a félgenerációs konzolra fogadott, a Microsoft már konkrétan kijelentette, hogy részéről ennyit volt a generációzás. Ez az egész sztori még márciusban pattant ki, Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője egy zárt körű rendezvényen jelentette ki, hogy "az Xbox jövője a frissíthető hardverben lehet". Azóta kikristályosodott nagyjából, hogy mire gondolt: a jövőben sűrűbben érkeznek majd az Xbox konzolok, és ami különösen fontos, a Microsoft senkit sem hagy hátra; oda-vissza kompatibilisek lesznek egymással a gépek, és a játékokhoz is ugyanúgy hozzáférnek az Xbox-tábor tagjai. Az más kérdés, hogy milyen minőségben.

5 komment - szólj hozzá!